x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει κι άλλη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στην οποία θα παραστεί και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Ο κ.Μπορέλ όπως και όλοι οι άλλοι γραφειοκράτες πολυτελείας δεν πληρώνουν από την τσέπη τους βεβαίως. Επίσης πρέπει να ικανοποιήσουν τις εταιρείες κολοσσούς της αμυντικής βιομηχανίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη… Το ένα χέρι νίβει τ΄  άλλο…Γνωστά αυτά.

 

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε επεσήμανε σήμερα ότι η χώρα του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παράσχει οποιουδήποτε είδους στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

 
 

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εκτίμησε ότι είναι σημαντικό να επιβληθεί νέο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα αυτό να συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Ζελένσκι έφτασε λίγο νωρίτερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής και να ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες περισσότερα όπλα για τη χώρα του, ώστε να απωθήσει τη ρωσική εισβολή, αλλά και να ξεκινήσουν γρήγορα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος, που ταξίδεψε στις Βρυξέλλες από το Παρίσι μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, θα απευθυνθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα έχει διμερείς συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες.

Η Ρωσία κλιμακώνει σημαντικά τις επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία, δηλώνει τοπικός κυβερνήτης

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κλιμακώσει σημαντικά τις επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία και προσπαθούν να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα κοντά στην πόλη Κρεμίνα, δήλωσε σήμερα τοπικός κυβερνήτης.

 

Ο Σέρχι Χαϊντάι, κυβερνήτης στην περιοχή Λουχάνσκ, δήλωσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες εμμένουν στις θέσεις τους κοντά στην Κρεμίνα, την οποία κρατούσαν για μήνες οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα όπλα και πυρομαχικά για να αντέξουν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχει υπάρξει σημαντική αύξηση στις επιθέσεις και στους βομβαρδισμούς. Και είναι προς την κατεύθυνση της Κρεμίνα που προσπαθούν να αξιοποιήσουν την επιτυχία τους προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα των υπερασπιστών μας», δήλωσε ο ίδιος στην ουκρανική τηλεόραση.

«Έως τώρα δεν έχουν σημαντική επιτυχία, οι δυνάμεις άμυνάς μας βαστούν γερά εκεί».

Η Κρεμίνα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της περιφέρειας, του Λουχάνσκ, είχε πληθυσμό περίπου 18.000 κατοίκων πριν από τη ρωσική εισβολή πέρυσι στις 24 Φεβρουαρίου.

Η διάσπαση των ουκρανικών γραμμών κοντά στην Κρεμίνα θα φέρει τις ρωσικές δυνάμεις ένα βήμα πιο κοντά στην πολύ μεγαλύτερη πόλη του Κραματόρσκ.

«(Χρειαζόμαστε) βαρύ εξοπλισμό και πυρομαχικά πυροβολικού – τότε, όχι μόνο θα μπορούμε να συνεχίσουμε την άμυνα αλλά και να προχωρήσουμε σε μια καλή επιχείρηση αντεπίθεσης», δήλωσε ο Χαϊντάι.

Τα σχόλιά του έγιναν ενώ ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται τις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των συμμάχων καθώς και περισσότερα όπλα.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να πάρουν τον πλήρη έλεγχο των περιοχών Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στη βιομηχανική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας και αναμένει ότι θα εξαπολύσει μεγάλη νέα επίθεση. Ορισμένοι στρατιωτικοί αναλυτές από τη Δύση υποστηρίζουν ότι η επίθεση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software