x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Στην Αλβανία οι μισέλληνες διαδίδουν το ελληνοφοβικό τους δηλητήριο μέσω του Euronews

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ακραία εθνικιστικά στοιχεία στην Αλβανία διασπείρουν ελληνοφοβία και μισελληνισμό. Όλοι αυτοί οι «τύποι», που συνήθως υποκινούνται από την Τουρκία, αντί να κοιτάνε την πείνα και την εξαθλίωσή τους, αντί να έχουν έγνοια να φτιάξουν το αποτυχημένο κράτος τους, στοχεύουν την Ελλάδα και την ελληνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο.

Δυστυχώς αυτές οι ακραίες και αποτρόπαιες φωνές φιλοξενούνται σε τηλεοπτικά πάνελ όπως του Euronews. Αλήθεια, το κεντρικό Euronews γνωρίζει ότι υπό την «ταμπέλα» του φιλοξενούνται λυσσασμένοι ανθέλληνες; Χαρακτηριστική των ακραία εθνικιστικών στοιχείων που επιχειρούν να διαμορφώσουν την ατζέντα στην Αλβανία εν όψει της νέας επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας ήταν η παρέμβαση του αυτοαποκαλούμενου «δημοσιογράφου» Arbel Llalla στη βραδινή εκπομπή «Review με την Jonida Shehu» του τηλεοπτικού σταθμού Euronews Albania. Ο εν λόγω, μιλώντας διαδικτυακά από το Τέτοβο όπου ζει, επανέφερε θέμα «Τσάμικου», «χωρίς την επίλυση του οποίου δεν θα υπάρξει ειρήνευση των ελληνοαλβανικών σχέσεων». Υποστήριξε, επίσης, ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Χειμάρρα «ακυρώθηκε» διότι ο Αλβανός πρωθυπουργός «τον παρακάλεσε να μην πάει εκεί γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» και επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς περί υποτιθέμενης έλευσης «δύο-τριών εξτρεμιστικών ελληνικών προσώπων όπως ο κ. Καραθάνος», καθώς και ότι η Χειμάρρα δεν αποτελεί μειονοτική περιοχή.

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρης, ο οποίος ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει πριν τα Χριστούγεννα την αναβληθείσα επίσκεψη, σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δρόπολη. Παράλληλα, τόνισε ότι το 90% των ντόπιων κατοίκων στη Χειμάρρα αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, η απογραφή όμως είναι εκείνη που θα το διευκρινίσει καλύτερα και για εκείνους που εκφράζουν επιφυλάξεις. Η φιλοκυβερνητική αλβανική εφημερίδα Τέμα στην ηλεκτρονική της μορφή και σε ανάρτηση με τίτλο «Η αναμενόμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Νότο: Τι θα του ζητήσει η Μειονότητα;», αναφέρει τα εξής: «Η αναμενόμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στο Νότο, στις μειονοτικές ζώνες, θα συμπεριλάβει και τη Χειμάρρα, την πιο θερμή ζώνη των εθνικών διεκδικήσεων για τον εκεί πληθυσμό, είτε είναι αμιγώς ελληνικός, είτε αλβανικός με φιλελληνικές τάσεις. »Οι διεκδικήσεις επεκτείνονται και γεωγραφικά ως προς το εάν η Χειμάρρα όπως και όλα τα παράκτια χωριά, είναι ή όχι Λαμπουριά, ανεξάρτητα από το ότι τα χωρίζουν βουνά από την Κοιλάδα του Ποταμού Αυλώνα ή την Κοιλάδα της Σουσίτσα (σ.σ.: Τα χωριά της Λαμπουριάς επεκτείνονται κατά μήκος της Κοιλάδας του Ποταμού Αυλώνας και χωρίζονται με βουνά από τα χωριά Χειμάρρας. Κατοικούνται από εξισλαμισμένους Αλβανούς, ενώ σε εκείνα της Χειμάρρας είναι όλοι ορθόδοξοι, με εξαίρεση τους κατοίκους του χωριού Μπόρσι, για τους οποίους λέγεται ότι εγκαταστάθηκαν εκεί από τους Τούρκους αλλά πολλοί μιλούν ελληνικά). »Ο Φρέντυ Μπελέρη, πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας για τη Χειμάρρα, τον οποίο βαραίνει η κατηγορία για ανάμειξη στη σφαγή της Επισκοπής τον Απρίλιο 1994, μιλώντας στο Euronews Albania, ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δρόπολη και πρόσθεσε ότι μαζί με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, συναντήθηκαν στα Τίρανα με τον κ. Μητσοτάκη, που συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής στις 6 Δεκεμβρίου. »

Υπήρξε, δήλωσε ο Μπελέρη, μια επίσημη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της Μειονότητας. »Τα αιτήματά μας ήταν: Το ιδιοκτησιακό, η εφαρμογή του Νόμου του 2017 για τον αυτοπροσδιορισμό και το δικαίωμα για λειτουργία Λυκείου στη ελληνική γλώσσα. »Στην επίσκεψη ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συνοδεύεται και από τον Αλβανό ομόλογό του, τον οποίο βαραίνει μια “εκκλησιαστική κατάρα” από την πρώτη ακόμα κυβερνητική θητεία, εξαιτίας της εκκλησίας στους Δρυμμάδες που κατεδαφίστηκε ως αυθαίρετο».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software