x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι στρατιωτικοί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Μητσοτάκη-Τσίπρα ψάχνουν τις «παροχές της κυβέρνησης»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι στρατιωτικοί ψάχνουν μάταια να βρουν τις «οικονομικές ενισχύσεις» που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «έχουν ήδη δοθεί»! Πιθανότατα να εννοεί τα …οδοιπορικά ή τα πλεύσιμα που έχει ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο ότι θα δοθούν στο Στόλο και μόλις σήμερα σπεύδουν με τροπολογία να τα «περάσουν» ,κάμπτοντας τις αντιδράσεις του Α/ΓΕΕΘΑ! Αυτά είναι τα γεγονότα που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

 

Οι στρατιωτικοί βρέθηκαν στο επικέντρο της αντιπαράθεσης Μητοστάκη-Τσίπρα.

 
 
 
 

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα εθνικά θέματα στην «αρένα της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης», ότι παριστάνει τον μοναδικό πατριώτη και τον προστάτη της εθνικής άμυνας και ότι κουνά το δάχτυλο στους πολιτικούς αντιπάλους του εγκαλώντας τους για έλλειμμα πατριωτισμού, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας. «Αυτά ήταν τα επιχειρήματα της μετεμφυλιακής Δεξιάς. Με αυτά θα πορευτείτε;», σχολίασε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αφού ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον τουρκικό και τον συριακό λαό για την τραγωδία που βιώνουν μετά τον καταστροφικό σεισμό, σημειώνοντας ότι «η πατρίδα μας και ο λαός μας, θα είναι δίπλα στους γείτονές μας που δοκιμάζονται», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν θεωρεί εαυτόν προστάτη των ΕΔ, για να σχολιάσει: «από την πολλή προστασία είχατε καλωδιωμένους τους Αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων;».

 

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να «αφήσει την υποκρισία». Τον κατηγόρησε ότι αφήνει υπονοούμενα ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του είναι μειοδότες, όταν στη Συμφωνία των Πρεσπών «που ήταν εθνικά επωφελής», «εσείς χέρι-χέρι με αυτούς που τώρα λέτε ότι θέλετε να αποκλείσετε από την κοινοβουλευτική διαδικασία, μας αποκαλούσατε εθνικούς μειοδότες και μετά κάνατε στροφή 180 μοιρών».

Τόνισε ότι «είναι έσχατη καπηλεία» να μπαίνουν τα θέματα εθνικής ασφάλειας και ΕΔ στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «καγχάζει διαρκώς» για τις εξοπλιστικές δαπάνες των 15 δισ. που θα πάρουμε «μελλοντικά», «λες και τα βγάζετε από τη τσέπη σας, λες και δεν είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού», ενώ τον κατηγόρησε ότι αποκαλεί μειοδότες τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή του ασκεί κριτική διότι «δε φροντίσατε να μπει ούτε μια βίδα στην ελληνική πολεμική βιομηχανία» και διότι η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη μέριμνα του έμψυχου δυναμικού του στρατεύματος».

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Γιατί αφού είστε τόσο σίγουρος δεν έρχεστε να πάμε αύριο σε τηλεμαχία;

 

«Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης είναι αδαής, σίγουρα είναι πολύ αμήχανος σήμερα, αλαζών και ψεύτης σε πάρα πολλά από όσα είπε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.

Και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό , είπε :«για να σπάσω την αμηχανία σας, για να συγκρίνουμε τα προεκλογικά προγράμματα μας που κατατίθενται στο λαό,είμαι ανοικτός για οποιαδήποτε σύγκριση και σύγκρουση, ελάτε να πάμε αύριο το πρωί σε μια τηλεμαχία να μιλήσουμε για το αύριο. Επτά χρόνια το αποφεύγετε. Γιατί αφού είστε τόσο σίγουρος δεν έρχεστε και κρύβεστε;»

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software