x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επίδομα Στόλου στο Πολεμικό Ναυτικό – Πότε ξενικά η πληρωμή

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Επίδομα Στόλου στο Πολεμικό Ναυτικό περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

 

Με ειδική τροπολογία, το ύψος του ποσού αυξάνεται από τα 19 στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό θα περιλαμβάνει και το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων.

 

Η κυβέρνηση το είχε υποσχεθεί προ τριετίας: Μετά την ελληνοτουρκική κρίση του 2020, όταν τα πλοία και τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν έως και πέντε μήνες στη θάλασσα. Ήταν η εποχή του τουρκικού ερευνητικού Ορούτς Ρέις.

 

Οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν άμεσα την αύξηση. Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, το επίδομα ισχύει από 1η Ιανουαρίου. Τα ποσά που θα εισπράξουν οι ένστολοι κυμαίνονται από 105 έως 500 ευρώ. Για τα Στελέχη που είναι έγγαμα χωρίς τέκνα, το επίδομα έχει προσαύξηση 55 ευρώ και για όσους έχουν τέκνα, αυξάνεται κατά 115 ευρώ.

Το επίδομα θα λάβουν αποκλειστικά όσα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού υπηρετούν στα πλοία του Στόλου και για όσο χρόνο βρίσκονται σε αυτά. Κατά μέσο όρο, οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού περνούν 5 με 6 μήνες εν πλω.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software