x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πότε βγαίνει ο ΕΝΦΙΑ 2023 – Πότε λήγει η προθεσμία για αλλαγές στο Ε9

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ξεκίνησε ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων για διορθώσεις στο Ε9 για τον νέο ΕΝΦΙΑ 2023. Οι φορολογούμενοι καλούνται να κάνουν διορθώσεις και να δηλώσουν τις μεταβολές που είχαν στην περιουσιακή τους κατάσταση την περσινή χρονιά. Μετά τις αλλαγές στο Ε9 θα υπολογιστεί και ο φετινός φόρος.

 

Η προθεσμία για τις διορθώσεις στο Ε9 για να υπολογιστεί μετά ο ΕΝΦΙΑ λήγει στις 31 Μαρτίου 2023. Πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία και οι αλλαγές στην περιουσία. Όταν θα έρθει το εκκαθαριστικό για την πληρωμή, αυτή θα γίνει σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την αρχή να γίνεται τον Μάιο.

 

Σημειώστε ότι οι διορθώσεις γίνονται χωρίς την επιβολή προστίμων. Ωστόσο, αν προκύψει ότι αυξήθηκε για κάποιο έτος η ακίνητη περιουσία, θα υπολογιστεί εκ νέου ο φόρος και τότε θα έρθει νέο εκκαθαριστικό σημείωμα.

 

ΕΝΦΙΑ 2023: Το Ε9 στο Taxisnet

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ υποχρέωση για την υποβολή Δηλώσεων Ε9 για μεταβολές Περιουσιακής Κατάστασης, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023, που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022 έχουν:

  • Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κάθε είδους νομική οντότητα που έχει ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων στην Ελλάδα, καθώς και εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης θέσης στάθμευσης, βοηθητικού χώρου και κολυμβητικής δεξαμενής, που βρίσκονται σε κοινόκτητο τμήμα του ακινήτου και αποτελούν παρακολούθημα εμπράγματων δικαιωμάτων.
  • Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κάθε είδους νομική οντότητα που έχει οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά του, τα οποία είχαν περιληφθεί σε δηλώσεις στοιχείων ακινήτων τα προηγούμενα έτη.
  • Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κάθε είδους νομική οντότητα, όταν νέμονται ακίνητα χωρίς τη συναίνεση φορέα της γενικής κυβέρνησης.

Πώς η δήλωση Ε9 – Πώς η εκτύπωση Ε9

  • Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.
  • Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).
  • Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.
  • Εάν μεταβάλλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται τροποποίηση.
  • Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.
    Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.
  • Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές της περιουσιακής σας κατάστασης, ελέγξτε το πώς έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.
  • Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και εάν επιθυμείτε, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.
  • Από τις διαθέσιμες ενέργειες μπορείτε να εκτυπώσετε τις υποβληθείσες δηλώσεις Ε9, την περιουσιακή σας κατάσταση και τις πράξεις διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software