x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Ρωσία κόβει την ροή φυσικού αερίου στη Φινλανδία από αύριο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

H Φινλανδία αρνήθηκε να πληρώσει τις οικονομικές τις υποχρεώσεις από την αγορά φυσικού αερίου της Ρωσίας σε ρούβλια όπως έκαναν πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με αποτέλεσμα η Ρωσία να διακόψει τη ροή φυσικού αερίου. Η ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη Φινλανδία πως θα σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου από το πρωί του Σαββάτου (αύριο), όπως ανακοίνωσε σήμερα η φινλανδική κρατική εταιρία Gasum. Η διακοπή προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις 04:00 (ώρα Γκρίνουιτς, 07:00 ώρα Ελλάδας) της 21ης Μαΐου.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σ.Σοιγκού ανακοίνωσε την δημιουργία πέντε μεγάλων στρατιωτικών οχυρών στα σύνορα με την Φινλανδία προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε πρώτη φάση η είσοδος της χώρας στο ΝΑΤΟ. «Είναι πολύ λυπηρό που οι προμήθειες φυσικού αερίου βάσει του συμβολαίου προμήθειάς μας θα σταματήσουν τώρα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum, Μίκα Βιλγιάνεν. «Ωστόσο, προετοιμαζόμασταν σχολαστικά για αυτή την κατάσταση και προνοήσαμε προκειμένου να μην υπάρξουν διακοπές στο δίκτυο μεταφοράς αερίου, θα μπορέσουμε να εφοδιάσουμε όλους τους πελάτες μας με αέριο τους ερχόμενους μήνες», είπε. Η Φινλανδία εξαρτάται σε ποσοστό κάτω από 10% από το ρωσικό φυσικό αέριο οπότε πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Gasum δήλωσε πως θα συνεχίσει να παρέχει αέριο στους Φινλανδούς καταναλωτές από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticonnector που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software