x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας: Προσομοίωση για την αντιμετώπιση επίθεσης

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ουάσιγκτον και Σεούλ θα προχωρήσουν σε «ασκήσεις βάσει ολοένα πιο περίπλοκων σεναρίων για τις πυρηνικές απειλές που αντιμετωπίζει η χερσόνησος», ανέφερε ο κ. Όστιν σε άρθρο του για το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

 

Ο κ. Όστιν επισκέπτεται τη Σεούλ για τρίτη φορά αφότου ανέλαβε υπουργός Άμυνας. Συναντήθηκε με τον ομόλογό του Λι Τζονγκ-σαπ, ενώ ήταν προγραμματισμένο επίσης να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ.

Η επίσκεψή του έχει στόχο να βαθύνει η συνεργασία των δύο χωρών, να συζητηθούν ζητήματα ασφαλείας και να επαναβεβαιωθεί η «αμερικανική δέσμευση ως προς την αποτροπή» της Βόρειας Κορέας, που είναι «διευρυμένη» και «αταλάντευτη», κατά το άρθρο του κ. Όστιν στο Γιονάπ.

 

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο αυξήθηκε κατακόρυφα το 2022, καθώς η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε αριθμό οπλικών δοκιμών άνευ προηγουμένου, εκτοξεύοντας μεταξύ άλλων διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ικανό να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, αψηφώντας τις διεθνείς κυρώσεις.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε το 2022 πως έχει βάλει σκοπό η χώρα του να αποκτήσει το ισχυρότερο πυρηνικό οπλοστάσιο «στον κόσμο», ενώ τον Σεπτέμβριο χαρακτήρισε «αμετάκλητο» το καθεστώς πυρηνικής δύναμης της Βόρειας Κορέας.

Σεούλ και Ουάσιγκτον προειδοποιούν από πέρυσι πως η Πιονγκγιάνγκ έχει πρακτικά ολοκληρώσει τις προετοιμασίες της για να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, την έβδομη στην ιστορία της και την πρώτη από το 2017.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software