x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΕ: Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για την συμπλήρωση 1 έτους από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στην διοργάνωση εκδήλωσης κατά την πρώτη επέτειο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ένωσης στην Άγκυρα. «Θα διοργανώσουμε μια αρκετά σημαντική εκδήλωση εδώ στην Κωνσταντινούπολη, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» στις 22 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων της Ουκρανίας που θα προσκληθούν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία. Η ατζέντα της εκδήλωσης Στην εκδήλωση αναμένεται να συζητηθούν οι γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου, ενώ θα περιλαμβάνει και τουρκική εκπροσώπηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιος θα συμμετάσχει.

Ο Μέγερ-Λάντρουτ σημείωσε ότι η ημερομηνία κήρυξης του πολέμου, η 24η Φεβρουαρίου 2022, είναι «μια σημαντική καθοριστική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία». Τονίζοντας τη σημασία του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας, είπε ότι είναι παρόμοια με τη «στιγμή της ριζικής αλλαγής» που προκάλεσαν για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software