x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Πυρά» Λαβρόφ κατά Αθήνας – «Ήμασταν φίλοι, αλλά υποταχθήκατε στις ΗΠΑ»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Επίθεση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών κατά της Ελλάδας, διά της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, για τη στάση της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας».

Με αυτό το tweet εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, διά της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε μια πρωτοφανή αντίδραση για τη θέση που έχει διατηρήσει η χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα tweets συνέχισαν: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο «στρατόπεδο» εκείνων που υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων», αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας, απηχώντας τα λόγια του Σεργκέι Λαβρόφ. Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Τον Μάρτιο του 2022, πάλι διά των καναλιών της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, επιτέθηκε κατά της Αθήνας: «Δώσαμε προσοχή στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για τη δυσφήμηση της πολιτικής της Ρωσίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτικά μιλούν για “απρόκλητη επίθεση” εναντίον της Ουκρανίας, για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο “μαζική εισβολή” κ.ά.» είχε σημειώσει τότε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση κατά της Αθήνας και τον Απρίλιο του 2022, με αφορμή την απέλαση Ρώσων διπλωματών. «Το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», είχε σημειώσει.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software