x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Την κλήση ΑΔΑΕ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων στην PEGA ζητά η Σόφι Ιν’τ Βελντ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Άμεση είναι η αντίδραση της ολλανδής ευρωβουλευτού και εισηγήτριας της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου, Σόφι Ιν’τ Βελντ, μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εντόπισε κατά τη διάρκεια των ερευνών της περίπου 40 sms τα οποία είχαν «μολυνθεί» με Predator links και τα οποία είχαν αποσταλεί σε περισσότερους από 20 αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

«Η ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων βρήκε στοιχεία ότι 20 τηλέφωνα έχουν στοχοποιηθεί με το Predator. Υπόψιν, ότι η χρήση του spyware είναι παράνομη σε κάθε περίπτωση. Έχω ζητήσει ακρόαση της PEGA με την ελληνική ΑΠΔ και την ΑΔΑΕ το συντομότερο δυνατό», τονίζει η ευρωβουλευτής με ανάρτησή της στο Twitter.

Σημειώνεται πως της παρέμβασης της Ιν’τ Βελντ, είχε προηγηθεί ανάλογη τοποθέτηση της ίδιας σχετικά με την προκλητική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, μέσω της οποίας προσπαθεί να βάλει «φρένο» στην ΑΔΑΕ για την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών. Η ολλανδή ευρωβουλευτής δεν είχε διστάσει να χαρακτηρίσει την τότε εξέλιξη ως πολύ ανησυχητική, αναδημοσιεύοντας άρθρο του Euractiv που έστρεφε τα «πυρά» του κατά της απόφασης του Ισίδωρου Ντογιάκου, που σαμποτάρει ευθέως τη διαδικασία ερευνών για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software