x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνέδρια και φυλλάδια σε όλη την Τουρκία καλούν σε ανακήρυξη χαλιφάτου με την ανοχή (και όχι μόνο) του Ερντογάν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ενώ η Τουρκία κατευθύνεται ολοταχώς για τις εκλογές τον Μάιο του 2023, εμφανίστηκε η Hizb ut Tahrir και άρχισε να ζητά την ίδρυση “χαλιφάτου”. Εκκλήσεις για το χαλιφάτο έγιναν σε συνέδρια που έγιναν στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τα Άδανα και την Προύσα. Μπροσούρες που ζητούν το χαλιφάτο έχουν αρχίσει να διανέμονται στους δρόμους της Άγκυρας.

Η διεθνής πανισλαμιστική και φονταμενταλιστική πολιτική οργάνωση Hizb ut Tahrir (HuT), η λειτουργία της οποία έχει απαγορευτεί σχεδόν σε κάθε ισλαμική χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, φαίνεται ωστόσο ότι λειτουργεί ελεύθερα στην Τουρκία χωρίς πολλά εμπόδια. Η HuT και η θυγατρική της “Radikal Change” οργάνωσαν μια σειρά από δημόσιες συναντήσεις και συνέδρια με την ιδέα της ίδρυσης ενός “Ισλαμικού Χαλιφάτου”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα συνέδριο στην Άγκυρα με τίτλο “Κοινωνική κατάρρευση-προβλήματα και λύση” πραγματοποιήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο Kocatepe, 1 χλμ. από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, υποδεικνύοντας ότι το HuT έχει την έγκριση της κυβέρνησης για μια τέτοια ατζέντα. Ένα συνέδριο με τίτλο “Κοινωνική κατάρρευση-προβλήματα και λύση” διοργανώθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο Merinos, στην Προύσα. Άλλα συνέδρια από τις αρχές του 2023 διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη (08 Ιανουαρίου) και στα Άδανα (15 Ιανουαρίου), διακηρύσσοντας την ίδρυση του Χαλιφάτου. Εξέχοντες θεολόγοι όπως ο Αμπντουλάχ Ιμάμογλου, μέλη του HuT, συμπεριλαμβανομένου του αρχισυντάκτη του “Radikal Change” Σουλεϊμάν Ουγουρλού, του διευθυντή επικοινωνίας της Hezb ut-Tahrir της Τουρκίας, Μαχμούτ Καρ, εξέχοντες συγγραφείς και κυρίως δάσκαλοι από τα ισλαμιστικά σχολεία Imam Hatip που προωθεί και προστατεύει ο Τοούρκος πρόεδρος, έχουν λάβει βήμα σε αυτά συνέδρια. Οι ομιλητές ομολογούν πίστη στο ριζοσπαστικό Ισλάμ. Ο θεολόγος Αμπντουλάχ Ιμάμογλου διευθύνει το πρόγραμμά του “Tafsir’ul Furkan” μέσω ενός καναλιού στο youtube όπου προπαγανδίζει για το ριζοσπαστικό Ισλάμ και μιλά για την ίδρυση του Χαλιφάτου.

Τα φυλλάδια που διανέμονται από όργανα της Hizb ut Tahrir σε αυτά τα συνέδρια και στους δρόμους της Άγκυρας θέτουν στο στόχαστρό τους το Συνέδριο της Κωνσταντινούπολης, τις ενώσεις γυναικών, την κοσμική και μικτή εκπαίδευση και το δικαστικό σύστημα, ενώ ζητούν ένα “κράτος χαλιφάτου”. Αυτά τα συνέδρια έχουν μεγάλη απήχηση σε εκπροσώπους των συνδεδεμένων με την κυβέρνηση σχολείων Imam Hatip (IHH), της Ερυθράς Ημισελήνου, της Ένωσης Μελετητών και Μεντρεσέ (Ittihadul Ulema), του Suffa Foundation, του Prophet Lovers Foundation, του Hamidiye Foundation, του Kalem-Der, του Diyanet-Sen, του Κόμματος HUDA και του Κόμματος Refat.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software