x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντόπισαν νευρώνες που αποκαθιστούν το βάδισμα σε άτομα με παράλυση

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέος δρόμος ανοίγει για πιο στοχευμένες θεραπείες χάρη στην ανακάλυψη των ερευνητών στην Ελβετία, στις ΗΠΑ, την Αυστρία και τον Καναδά, με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα δρα Γκρεγκουάρ Κουρτέν του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (EPFL) στη Λοζάνη.

 

Οι επιστήμονες κατάφεραν να ανακτήσουν σε εννέα ασθενείς με σοβαρή ή πλήρη παράλυση, την ικανότητα να περπατήσουν με ηλεκτρική διέγερση συγκεκριμένων νευρώνων με εμφύτευση ειδικής ηλεκτρικής συσκευής στη σπονδυλική στήλη.

Από το 2018 που άρχισε να δοκιμάζεται η κλινική δοκιμή της μεθόδου (Epidural Electrical Stimulation-EES) κατάφερε και στους εννέα που συμμετείχαν και ήταν παράλυτοι να ανακτήσουν ή να βελτιώσουν την ικανότητα να περπατούν

 

Η σχετική ενημέρωση έγινε με δημοσίευση στο περιοδικό “Nature“, όπου αναφέρει ότι έγιναν πειράματα σε παράλυτα τρωκτικά με την τεχνίτη νοημοσύνη διεγερθήκαν  ομάδες νευρώνων στο νωτιαίο μυελό για να ανακτηθεί η δυνατότητα βάδισης.

 

Οι ερευνητές ανάφεραν ότι, τα ευρήματα αυτά βοηθούν στο να έρθουν πιο κοντά στην κατανόηση της αποκατάστασης της κινητικότητα στους παράλυτους, αν και χρειάζεται παραπάνω έρευνα  επειδή μπορεί να εμπλέκονται στην αποκατάσταση και αλλοι νευρώνες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού

Ένα είναι σίγουρο πως το επίτευγμα βοηθά σε πιο στοχευμένες θεραπείες, ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν ακόμα και άνθρωποι που έχουν χάσει τις αισθήσεις στα πόδια τους εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη (π.χ. μετά από τροχαίο ατύχημα ή πτώση), κάτι που έχει αποκόψει τη διασύνδεση ανάμεσα στον εγκέφαλο και στα νευρικά κύτταρα που ελέγχουν την κίνηση των κάτω άκρων.

Η τεχνική EES μελλοντικά θα μπορούσε να συνδυαστεί με φυσικοθεραπεία, καθώς και με γονιδιακές ή βλαστοκυτταρικές θεραπείες για να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι νευρώνες του νωτιαίου μυελού. Ο νευροεπιστήμονα δρα Γκρεγκουάρ Κουρτέν  έχει δημιουργήσει ήδη την εταιρεία Onward στην Ολλανδία για να προωθήσει τη νέα ιατρική τεχνολογία.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software