x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Gazprom: Σχεδόν οι μισοί πελάτες της έχουν ανοίξει λογαριασμούς για να πληρώσουν σε ρούβλια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πολλοί πελάτες του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου φαίνεται πως έχουν συμβιβαστεί με τις νέες απαιτήσεις.

Περίπου οι μισοί από τους 54 πελάτες του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να εξαναγκάσει τους πελάτες της να πληρώσουν για το αέριό της σε ρούβλια.

Η Ρωσία διέκοψε την παροχή αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία τον Απρίλιο μετά την άρνησή τους να ικανοποιήσουν την απαίτησή της οι Ευρωπαίοι αγοραστές να αρχίσουν να πληρώνουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, προκαλώντας φόβους ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Η φινλανδική κρατική εταιρία παροχής ενέργειας Gasum αρνήθηκε να μεταβεί στο νέο σύστημα και είπε αυτή την εβδομάδα πως θα οδηγήσει τη διαφωνία της για την πληρωμή σε ρούβλια με τη ρωσική Gazprom Export σε διαδικασίες διαιτησίας.

ΠολλΕς εταιρΙες Εχουν Ηδη πληρΩσει το αΕριο σε ροΥβλια

Ο Νόβακ δήλωσε σε ένα φόρουμ σήμερα πως μερικές μεγάλες εταιρίες έχουν ήδη πληρώσει για το ρωσικό αέριο με το νέο σύστημα και πως η Μόσχα θα γνωρίζει σύντομα οριστικά ποιες εταιρίες πλήρωσαν και ποιες αρνήθηκαν να το κάνουν.

«Οι πληρωμές για αέριο βάσει κυρίων συμβολαίων είναι προγραμματισμένες και υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένες μεγάλες εταιρίες άνοιξαν ήδη λογαριασμούς, πλήρωσαν (τους λογαριασμούς αερίου) και είναι έτοιμες να πληρώσουν εγκαίρως», δήλωσε ο Νόβακ σε ένα φόρουμ, «τις επόμενες λίγες ημέρες θα δούμε έναν τελικό κατάλογο του ποιος πλήρωσε σε ρούβλια και ποιος αρνήθηκε».

Σχεδόν όλα τα συμβόλαια προμήθειας αερίου που έχουν εταιρίες της ΕΕ με την Gazprom είναι σε ευρώ ή δολάρια και ορισμένες πολύ μεγάλες δυτικές εταιρίες έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software