x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βραζιλία: Ζημιές στα κτίρια από την εισβολή

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί από την εισβολή σε πολλά κυβερνητικά κτίρια των οπαδών του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο ενώ ήδη υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς της νέας κυβέρνησης Λούλα, εναντίον της οποίας στρέφεται το σκηνικό εμφυλίου που στήνουν οι οπαδοί του ακροδεξιού πρώην προέδρου.

Θα σταλούν ενισχύσεις
«Αυτή η παράλογη απόπειρα να επιβληθεί δια της βίας η βούλησή τους δεν θα περάσει» προειδοποίησε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβο Ντίνο με ανάρτησή του στο Twitter. «Θα σταλούν ενισχύσεις», πρόσθεσε.

Το Κόμμα των Εργατών του προέδρου Λούλα ζήτησε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα να δώσει εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να περιορίσουν τους διαδηλωτές.

Το όλο σκηνικό σε ορισμένους θυμίζει τις αντίστοιχες σκηνές από την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Εκτός από τις ζημιές στα βίντεο καταγράφονται εικόνες όπου μπολσοναριστές χτυπούν έφιππο αστυνομικό με στυλιάρια και τον ρίχνουν από το άλογό του. Ο αστυνομικός ανήκε στις δυνάμεις που προσπαθούσαν να περιορίσουν τους διαδηλωτές, αλλά βρέθηκε απομονωμένος και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.Η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού δεν έχει γίνει γνωστή.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software