x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η ώρα των αστυνομικών - Πέτσας: «Πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικότητας»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας, ενώ σε ότι αφορά την εστίαση υποστήριξη πως η αγορά θα αυτορυθμιστεί, πετώντας ουσιαστικά το «μπαλάκι» στους εργοδότες. Μιλώντας για τον πιθανότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού στην αστυνομία υποστήριξε ότι είναι τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία, γεγονός που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν. «Θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες», τόνισε αναφέροντας ωστόσο ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, αλλά να δοθούν σαφείς οδηγίες στους υπαλλήλους για το τι πρέπει να κάνει.

Ερωτηθείς για τα ποσοστά εμβολιασμών στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ότι το ηλικιακό προφίλ σε αυτές τις κατηγορίες είναι χαμηλότερο και άνοιξε πολύ αργότερα η πλατφόρμα κι επομένως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι η υποχρεωτικότητα σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων απέδωσε σε μεγάλο βαθμό, και στο υγειονομικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Παράλληλα μίλησε και για την εστίαση: «Όσον αφορά σε άλλες κατηγορίες, όπως την εστίαση, παραμένει στο τραπέζι το θέμα της υποχρεωτικότητας, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό ενόψει του φθινοπώρου αυτό το ζήτημα θα το λύσει η αγορά από μόνη της. Το πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι εμβολιασμένο, γιατί δε θα θέλουν οι επιχειρηματίες να ρισκάρουν την τσέπη τους και οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους», δήλωσε. Εφικτό να χτιστεί το τείχος ανοσίας Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στον μαζικό εμβολιασμό, ο κ. Πέτσας είπε ότι το ποσοστό τους κυμαίνεται από 12% έως 14% και δεν πρόκειται να πειστούν. Όπως είπε όμως, δεν είναι ικανοί να αποτρέψουν το χτίσιμο του τείχους ανοσίας. «Το θέμα είναι να πειστούν οι επιφυλακτικοί. Τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως η υποχρεωτικότητα σε κάποιες κατηγορίες και τα κίνητρα σε νέους, αυξάνουν το ποσοστό εμβολιασμού. Όχι ίσως με το ρυθμό που θα θέλαμε αλλά το αυξάνουν καθημερινά. 30.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι ένα ικανό νούμερο να μας φέρει αρκετά ψηλότερα, όταν θα κρυώσει ο καιρός», σημείωσε. Σε πολιτικό επίπεδο, επισήμανε, ότι για να θωρακιστεί το σύστημα από όλες τις παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα θέλουν όσοι αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό να κάνουν για να έχουν ένα χαρτί να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς, πρέπει να υπάρξουν καλύτεροι έλεγχοι στα σημεία που χρειάζεται ώστε να εντοπίζεται αυτός, ο οποίος θα θέλει να το παραπλανήσει. Ο Σ.Πέτσας με αυτό τον τρόπο προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερους ελέγχους, πιθανότατα και μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα, με τους αστυνομικούς να παίρνουν ρόλο ελεγκτή πιστοποιητικών Covid, αντί να κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες. Να σημειώσουμε εδώ πως στην Αυστραλία ήδη ζουν Οργουελικές καταστάσεις με αναγνωρίσεις προσώπου και γεωεντοπισμούς.

Τέλος, όσον αφορά στα περιστατικά ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα σημειώνοντας ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει εκτεταμένο κύκλωμα. «Έχει μεγαλοποιηθεί ένα θέμα μικρό, μεμονωμένο και περιορίζεται σε μια περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά και δεν έχει πλοκάμια. Περίπου 6 εκατ. Έλληνες έχουν εμβολιαστεί και ο Παλαμάς έχει 33 περιπτώσεις που σχετίζονται με το πρόσωπο που έκανε τη λαθροχειρία. Δε βλέπουμε κάποιο εκτεταμένο κύκλωμα. Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», είπε.



e-genius.gr ...intelligent web software