x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανία: «Λουτρό αίματος» στο Ντονιέτσκ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε το 2023, αφού σημςιώθηκαν νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι πραγματοποίησε την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Ρώσους στρατιώτες στην πόλη Μακιίβκα στην ανατολική Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψε έως και 10 οχήματα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για 63 νεκρούς στρατιώτες από την επίθεση.

«Στις 31 Δεκεμβρίου, έως και 10 μονάδες εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού διαφόρων τύπων καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές» στη Μακιίβκα, στην επαρχία Ντονέτσκ, ανέφερε το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σε ανάρτηση στο Facebook, αναφέροντας ότι ο αριθμός των απωλειών του ρωσικού ανθρώπινου δυναμικού αξιολογείται.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, τη γνησιότητα των οποίων το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως, δείχνουν ένα κτίριο που φέρεται να στέγαζε μια επαγγελματική σχολή στην πόλη γεμάτη ορυχεία Μακιίβκα, η οποία έχει μετατραπεί σε πεδίο ερειπίων που σιγοκαίνε.

Η πηγή της κατοχικής διοίκησης του Ντονέτσκ, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, υπάρχουν λιγότεροι από 100 νεκροί μέχρι στιγμής». Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έως και 400 Ρώσοι σκοτώθηκαν.

«Όσα αναφέρονται είναι παραφουσκωμένες εκτιμήσεις. Πενήντα οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν μέσα σε μια νύχτα, αριθμός που είναι μεγάλος για μια κανονική μέρα και όχι πολύ αν πιστεύετε τις πληροφορίες για εκατοντάδες νεκρούς. Ήταν ένας χώρος για Ρώσους νεοσύλλεκτους που επιστρατεύτηκαν».

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τον απολογισμό της επίθεσης. Στην καθημερινή έκθεσή του χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατέστρεψε επτά ρουκέτες HIMARS που εκτοξεύτηκαν από ουκρανικές δυνάμεις και στην περιοχή Μακιίβκα.

Σήμερα όμως το ρωσικό ΥΠΑΝ ανέφερε ότι τουλάχιστον 63 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην ουκρανική πυραυλική επίθεση σε κτίριο προσωρινής τους στέγασης στην Μακιίβκα.

Η Μόσχα προχώρησε σε μερική επιστράτευση τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον 300.000 στρατιωτών και τους έστειλε για να ενισχύσει τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Ο Ντανίλ Μπεζσόνοφ, ανώτερος περιφερειακός αξιωματούχος που υποστηρίζεται από τη Ρωσία στις ελεγχόμενες από τη Μόσχα περιοχές της επαρχίας του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι το κτίριο της επαγγελματικής σχολής επλήγη από αμερικανικής κατασκευής πυραύλους HIMARS, γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς οι άνθρωποι εκεί ετοιμάζονταν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

«Σημειώθηκε μαζικό πλήγμα στην επαγγελματική σχολή από αμερικανικούς MLRS HIMARS», δήλωσε ο Μπεζσόνοφ στο Telegram. «Άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ο ακριβής αριθμός είναι ακόμα άγνωστος. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές».

Ο Ίγκορ Γκιρκίν, ένας εθνικιστής και πρώην αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) που βοήθησε τη Ρωσία να προσαρτήσει την Κριμαία το 2014 και στη συνέχεια να οργανώσει φιλορωσικές πολιτοφυλακές στην ανατολική Ουκρανία, είπε σε μια ανάρτηση στο Telegram στις 11:08 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ότι «ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες».

Ο Γκιρκίν, ο οποίος έχει επικρίνει έντονα τις στρατιωτικές αποτυχίες της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ότι πυρομαχικά είχαν αποθηκευτεί στο ίδιο κτίριο όπου φιλοξενούνταν οι επίστρατοι.

«Δεν είναι η μόνη τέτοια (εξαιρετικά πυκνή) ανάπτυξη προσωπικού και εξοπλισμού στη ζώνη καταστροφής πυραύλων HIMARS», έγραψε. «Και - ναι - δεν είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software