x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αναγνώρισε η Ελλάδα το Κόσοβο; - Το νέο ατόπημα Δένδια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Του Γιάννη Οικονομίδη 
 
Αν και ο Νίκος Δένδιας έχει αναδειχθεί σε σπουδαίο διπλωματικό παίκτη (και νο1 εσωκομματικό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη), προβαίνει σε κάποια ατοπήματα, κατά καιρούς, που δεν αρμόζουν στην αντίληψη του.
 
Εκτός και αν δεν είναι ατοπήματα, αλλά αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς όπου εντάσσεται και η χώρα μας.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κοσοβάρο «πρωθυπουργό», καθώς όπως φαίνεται στον λογαριασμό του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στο twitter, οι δύο άνδρες συζήτησαν την ένταση στην περιοχή.
 
«Είχα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Κοσοβάρο ΠΘ Α. Kurti. Έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στο βόρειο Κόσοβο & τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης», έγραψε ο Νίκος Δένδιας.
 
Η ανάρτηση συνοδεύεται από κάρτα με το λογότυπο του υπουργείου Εξωτερικών.
 dendias screenshot
Όμως η αναγνώριση του Κοσοβάρου ΠΘ από τον Έλληνα ΥΠΕΞ, ως πολιτική οντότητα με την οποία συνομιλεί εγείρει ερωτηματικά για το αν η Ελλάδα αλλάζει πολιτική γραμμή σε σχέση με το Κόσοβο και ετοιμάζεται να το αναγνωρίσει.
 
Ευτυχώς μέχρι στιγμής το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση, κάτι που αν συνέβαινε, θα επιβεβαίωνε τη στροφή 180 μοιρών της ελληνικής διπλωματίας στο ακανθώδες ζήτημα του Κοσόβου.
 
Για να μην ξεχνάμε και την ιστορία, ήταν Φεβρουάριος του 2008 όταν το Κοσσυφοπέδιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία με το όνομα Δημοκρατία του Κοσόβου. Αμέσως, οι ΗΠΑ έσπευσαν να το αναγνωρίσουν, με την ένταξη στο ΝΑΤΟ να αποτελεί μια από τις πρωταρχικές κυβερνητικές προτεραιότητες του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς ακόμα να το έχει επιτύχει.
 
Μεταξύ των χωρών που δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του είναι η Σερβία, η Ρωσία, η Κίνα και η Ελλάδα. 
 

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software