x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τουλάχιστον 100 ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά της Ουκρανίας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέοι βομβαρδισμοί με πυραύλους το πρωί της Πέμπτης στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου Ολέξιι Κουλέμπα προειδοποίησε για τον κίνδυνο επιθέσεων από αέρος: «Μείνετε σε καταφύγια και ασφαλή μέρη. Απειλή για επιθέσεις με πυραύλους», έγραψε σε επείγουσα ανάρτηση ο κ. Κουλέμπα.

Ο σύμβουλος του προεδρικού γραφείου στο Κίεβο, Ολέξιι Αρέστοβιτς, έγραψε στο Facebook ότι περισσότεροι από 100 πύραυλοι εισέρχονταν σε διάφορα κύματα και οι συναγερμοί αεροπορικής επιδρομής ακούγονταν σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκρήξεις ακούστηκαν και στο Ζιτομίρ και την Οδησσό, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς και αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώ για επίθεση στο Χάρκοβο έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης.

Διακοπές της ηλεκτροδότησης ανακοινώθηκαν στις περιφέρειες της Οδησσού και του Ντνιπροπετρόφσκ, με στόχο να ελαχιστοποιηθούν ενδεχόμενες ζημιές στην ενεργειακή υποδομή.

 

Ρωσική απόρριψη της ουκρανικής πρότασης

Ο κ. Ζελένσκι προωθεί σθεναρά ένα ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων που προβλέπει ότι η Ρωσία θα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και θα αποσύρει όλα τα στρατεύματά της. Όμως η Μόσχα το απέρριψε την Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας ότι το Κίεβο πρέπει να αποδεχθεί την προσάρτηση από τη Ρωσία των τεσσάρων περιοχών – Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στα ανατολικά και Χερσώνα και Ζαπορίζια στα νότια.

Δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνευτικό σχέδιο «που να μην λαμβάνει υπόψη τις σημερινές πραγματικότητες σχετικά με το ρωσικό έδαφος, με την είσοδο τεσσάρων περιοχών στη Ρωσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τετάρτη.

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η ιδέα Ζελένσκι να διώξει τη Ρωσία από την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία με τη βοήθεια της Δύσης και να πείσει τη Μόσχα να πληρώσει αποζημιώσεις στο Κίεβο είναι μια «ψευδαίσθηση», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το TASS ανέφερε ότι ο κ. Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει τη μαχητική της δύναμη και τις τεχνολογικές της ικανότητες στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι που έχουν επιστρατευθεί έχουν υποβληθεί σε «σοβαρή εκπαίδευση» και ενώ πολλοί είναι ήδη στο έδαφος, η πλειοψηφία δεν έχει φτάσει ακόμη στο μέτωπο.

Συνεργασία για την ανοικοδόμηση

Εξάλλου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε την Τετάρτη συνομιλίες για την ανοικοδόμηση της χώρας του με τον Λάρι Φινκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της BlackRock – μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε τον κ. Φινκ για τις συμβουλές που προσέφεραν στην ουκρανική κυβέρνηση στελέχη της BlackRock σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο, ανέφερε ενημέρωση από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

Συζήτησαν τις προοπτικές διοχέτευσης επενδύσεων στην ουκρανική οικονομία και συμφώνησαν να επικεντρωθούν στον συντονισμό πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν επίδοξοι επενδυτές.

Αναφέρθηκαν επίσης στην πιθανή επίσκεψη κορυφαίων στελεχών της BlackRock στην Ουκρανία εντός του 2023, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: Reuters, Ukrinform, ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Καθημερινή

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software