x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέα δημοσκόπηση - χαστούκι για τον Τούρκο Πρόεδρο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να βγαίνει κερδισμένος από την υποχώρηση των ποσοστών της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, σε δημοσκόπηση που ήρθε στη δημοσιότητα έρχεται πίσω από όλους τους πιθανούς αντίπαλους του για την προεδρία λίγους μήνες πριν στηθούν οι κάλπες για τις κρίσιμες εκλογές στη γειτονική χώρα.

Οι συμμετέχοντες σε δημοσκόπηση - όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη- ερωτήθηκαν ποιον ψήφιζαν, αν κάποιος από τα ακόλουθα πρόσωπα οριστεί ως κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης και τα αποτελέσματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τον πρόεδρο.

Πρώτος ήρθε ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνοντας 51,4 % έναντι 33,1% που συγκεντρώνει ο Ερντογάν.
Ακολουθεί ο Εκμέμ Ιμάμογλου με 43,2 % με τον Ερντογάν να συγκεντρώνει 36,9%.
Τρίτη ήρθε η Μέρακ Ακσενέρ με 42,4%  με τον Ερντογάν να λαμβάνει 36,3%.
Πίσω του άφησε τον Τούρκο Πρόεδρο και αρχηγός του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όμως με το σενάριο να βρεθούν αντιμέτωποι στις εκλογές  να εξελίσσεται σε ντέρμπι, καθώς ο Κιλιτσντάρογλου συγκέντρωσε 38,6%  έναντι 37,6% που συγκέντρωσε ο Ερντογάν.

Δεν πείθει για το νέο κοίτασμα ο Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο αντιπολιτευόμενος Τύπος υποστηρίζει ότι δεν βρέθηκε νέο κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, αλλά ότι προέβη στην ανακοίνωση της αμφιλεγόμενης «ανακάλυψης» για προεκλογικούς λόγους.

Σοτζτού

«Εδώ και χρόνια βρίσκουμε το ίδιο φυσικό αέριο, το ίδιο πετρέλαιο» υπογραμμίζει η Σοτζτού.

«Πριν 65 χρόνια η κυβέρνηση έδινε τα καλά νέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τώρα το ΑΚΡ κάνει το ίδιο. Τα τελευταία χρόνια, πριν από τις εκλογές, μας κοροϊδεύουν δίνοντας την ίδια είδηση κυνηγώντας ψήφους» προσθέτει

Τζουμχουριέτ

«Το ΑΚΡ εναπόθεσε τις ελπίδες του στο "φυσικό αέριο". Οι ειδικοί δεν πίστεψαν τα "καλά νέα", "δεν ισχύουν" λένε» μεταδίδει η Τζουμχουριέτ.

«Η δήλωση Ντονμέζ ότι τέλη Μαρτίου θα δοθεί το φυσικό αέριο χαρακτηρίστηκε ως επένδυση για τις εκλογές από τους ειδικούς, οι οποίοι ζήτησαν να δουν τις εκθέσεις και τις εργασίες επί τόπου» συμπληρώνει.

Καράρ

«Το φυσικό αέριο θα προλάβει τις εκλογές» τονίζει η Καράρ.

«Οι ειδικοί επισήμαναν ότι πριν ολοκληρωθούν τα τεστ, δόθηκαν οι ποσότητες του κοιτάσματος και υποστήριξαν ότι οι αριθμοί που δόθηκαν δεν έχουν επιστημονική ισχύ. Η κυβέρνηση βιάζεται, στόχος να το χρησιμοποιήσει στις εκλογές. Λένε ότι υπάρχουν κοιτάσματα εκεί, αλλά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν» σημειώνει.

Χουριέτ

Από την άλλη η εφημερίδα Χουριέτ καταπιάνεται σε με τα ελληνοτουρκικά και επικαλούμενη ελληνικά δημοσιεύματα κάνει λόγο για εφιαλτικό σενάριο για το οποίο ετοιμάζεται η Ελλάδα.

«Αποκαλύφθηκε το σχέδιο της Αθήνας για την Τουρκία Ιδού το εφιαλτικό σενάριο, για το οποίο ετοιμάζεται η Ελλάδα!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα επικαλείται δημοσιεύματα ελληνικού τύπου ότι υπάρχει πιθανότητα τεχνητής αναζωπύρωσης της προσφυγικής κρίσης και ότι η Αθήνα βρίσκεται σε εγρήγορση και στη συνέχεια επικαλείται άλλη εφημερίδα ότι η Ελλάδα θα κάνει σοβαρά βήματα στον τομέα των εξοπλισμών το 2023.

Η εφημερίδα διατείνεται ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να «πνίξει» τα τουρκικά υποβρύχια και αναφέρει ότι Αθήνα σχεδιάζει να διατηρήσει το πλεονέκτημά της στο βυθό της θάλασσας, εντάσσοντας νέες τορπίλες βαρέως τύπου στα υποβρύχιά της. Η πρώτη παρτίδα αναμένεται το 2023.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software