x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Καμπανάκι» Ρώσων στην Ελλάδα: «Μη δώσετε s-300 στην Ουκρανία»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα, απηύθυνε η Μόσχα, δια της Μαρίας Ζαχάροβα, ζητώντας να μην στείλει αντιαεροπορικoύς πυραύλους S-300 στην Ουκρανία και απειλώντας μάλιστα να εκλάβει ενδεχόμενη τέτοια ενέργεια ως «εχθρική κίνηση».

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο Ειδήσεων Tass και στη συνέχεια το αναμετέδωσε το Reuters. Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα των δύο πρακτορείων, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών δήλωσε:

«Οι ελληνικές αρχές πρόσφατα ενίσχυσαν τις δηλώσεις τους αναφορικά με το κατά πόσον είναι έτοιμες να προμηθεύσουν την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα S-300 PMU1, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουν επιπλέον αριθμό αμερικανικών αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Patriot, για να τα αντικαταστήσουν», είπε η Ζαχάροβα και συνέχισε:
«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-300 και τροποποιήσεις τους τα οποία έχουν παραχθεί στη Σοβιετική Ένωση ή στη Ρωσία ως ανοιχτά εχθρική κίνηση, που στοχεύει κατά της Ρωσίας».

Τα συστήματα αεράμυνας S-300 εξακολουθούν να λειτουργούν σε περίπου 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, δηλαδή σε χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών ή και της ΕΕ, όπως σε Σλοβακία, Ουκρανία, Κύπρο, Ελλάδα, Καζακστάν, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Αρμενία, Αμπχαζία και Αζερμπαϊτζάν. Η Κροατία διαθέτει επίσης κάποια ποσότητα πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-300P, ενώ η Ουκρανία χρησιμοποιεί κυρίως τροποποιήσεις S-300PS και S-300PT.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software