x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τι κρύβεται πίσω από τη μετακίνηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εκτός υπουργείου Εξωτερικών ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις – βόμβα στο ρεπορτάζ των New York Times

Με μια «λακωνική» ανακοίνωση  το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τον νέο εκπρόσωπό του που θα είναι ο Γεώργιος Αρναούτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετακίνηση του κ. Παπαϊωάννου στη Γενεύη ήταν γνωστή εδώ και μήνες, ωστόσο εύλογα ερωτήματα προκαλεί η χρονική στιγμή που αποφασίστηκε η σχετική ανακοίνωση της αντικατάστασής του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:  Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών. O Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή. Παράλληλα, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του και, ειδικότερα, στα νέα του καθήκοντα ως Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαϊωάννου κατονομάζεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που έβγαλε στη σέντρα τις μπίζνες της κυβέρνησης με την Intellexa για το Predator ως ο κυβερνητικός παράγοντας που επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ.

«Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαίωσε ότι τμήμα του υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής για την Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ:  «Alexandros Papaioannou, the spokesman for the Greek Foreign Ministry, confirmed that a division of the ministry issued two export licenses to Intellexa on Nov. 15, 2021. In a hint of the pressure the country is under, Mr. Papaioannou said the ministry’s inspector general had begun an internal investigation after reports in the local press about the company».

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν από την πλευρά τους ότι ο Αλ. Παπαϊωάννου ορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη με Προεδρικό Διάταγμα από τις 4 Αυγούστου του 2022. Η εντολή τοποθέτησης του εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2022 με ανάληψη υπηρεσίας, η οποία ορίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου και θα λάβει χώρα στις 12 Δεκεμβρίου του 2022, προκειμένου να επιδώσει τα διαπιστευτήρια πριν το τέλος του χρόνου, συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου του 2022.

Ένα παράξενο σενάριο 

Κανένας εκπρόσωπος δεν θα απαντούσε για τέτοια θέματα εφόσον δεν έχει λάβει άνωθεν έγκριση. Αν λοιπόν είχε και δεδομένων των συνθηκών μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης μήπως εξυπηρέτησε (ηθελημένα ή άθελα) την άνοδο μιας εσωκομματικής μετοχής που ανεβαίνει εδώ και αρκετό καιρό;

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software