x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επαφές Ρωσίας - Γερμανίας - Τι συζητήθηκε

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς ότι η υποστήριξη της Γερμανίας και της Δύσης προς την Ουκρανία είναι “καταστροφική” και κάλεσε το Βερολίνο “να ξανασκεφτεί την θέση του”, κατά τη διάρκεια της πρώτης από τα μέσα Σεπτεμβρίου τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

 
“Επέστησε την προσοχή στην καταστροφική στάση των δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, που τροφοδοτούν με όπλα το καθεστώς του Κιέβου και εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το Reuters.

“Όλα αυτά, καθώς και η συνολική πολιτική και οικονομική υποστήριξη προς ττην Ουκρανία, οδηγούν στο γεγονός το Κίεβο να απορρίπτει εντελώς την ιδέα οποιωνδήποτε διαπραγματεύσεων”, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος στον Γερμανό καγκελάριο, σύμφωνα πάντα με το Κρεμλίνο.

Σημειώνεται ότι το Κίεβο έχει διαμηνύσει πως οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία θα καταστούν δυνατές μόνο εάν η Μόσχα σταματίσει τις επιθέσεις στο ουκρανικό έδαφος και αποσύρει τα στρατεύματά του από τη χώρα.

 

 

 

 

Ο Πούτιν τόνισε ακόμη στον Σολτς ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας είναι “αναπόφευκτες και αναγκαίες” λόγω των ουκρανικών επιθέσεων σε ρωσικές υποδομές, όπως στη γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία.

Παράλληλα, τόνισε ότι “χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα” για τις “τρομοκρατικές επιθέσεις” στους αγωγούς Nord Stream στην Βαλτική Θάλασσα, στην οποία θα πρέπει “να επιτραπεί στην Μόσχα να συμμετάσχει”.

 

 

 

Η συνομιλία έλαβε χώρα μια μέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε συνάντηση με τον Γάλλο Εμανουέλ Μακρόν στον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο της οποίας ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να μιλήσει με τον Πούτιν εάν ο αρχηγός του Κρεμλίνου αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για τον τερματισμό του πολέμου.

 

Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι θέλει μια διπλωματική λύση και ο Πούτιν είναι πάντα ανοιχτός σε συνομιλίες, αλλά η διαδικασία περιπλέκεται από την άρνηση της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει τη ρωσική προσάρτηση ουκρανικών εδαφών.

Προτροπή Σολτς για την αναζήτηση διπλωματικής λύσης

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος προέτρεψε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να αναζητήσει διπλωματική λύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, “συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγελαρίας.

“Ο καγκελάριος καταδίκασε ιδιαίτερα τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία και τόνισε την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να στηρίξει την Ουκρανία για να διασφαλίσει την αμυντική της ικανότητα έναντι της ρωσικής επιθετικότητας”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Σολτς.

 

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για μία ώρα, ενώ συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.
 

ΠΗΓΗ: capital.gr

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software