x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Δημοσκόπηση: Οι Ευρωπαίοι δυσανασχετούν στον εξοπλισμό της Ουκρανίας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, αλλά δεν είναι πλέον τόσο πρόθυμοι να υποστηρίξουν τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο, δείχνει δημοσκόπηση του Ιδρύματος Bertelsmann που πραγματοποιήθηκε σε 13.000 πολίτες 27 ευρωπαϊκών εθνών, σύμφωνα με το ΤΑΣΣ.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων εξακολουθεί να είναι υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ. Η ετοιμότητά τους να υποδεχθούν πρόσφυγες παραμένει υψηλή. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που εγκρίνουν τις προμήθειες όπλων μειώνεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ», γράφουν οι συντάκτες της έρευνας.

Το 57% των ερωτηθέντων Γερμανών υπηκόων υποστήριξε στρατιωτική βοήθεια τον Μάρτιο, ενώ τον Σεπτέμβριο, όταν έγινε η δημοσκόπηση, το ποσοστό μειώθηκε στο 48%. Στη Γαλλία, τα νούμερα ήταν 67% και 54% αντίστοιχα, ενώ στην Ισπανία η υποστήριξη μειώθηκε στο 57% από 66%. 
Η Πολωνία δείχνει το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης για παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία (76%), ενώ οι Ιταλοί είναι το λιγότερο ενθουσιώδεις (36%). Συνολικά, οι μισοί Ευρωπαίοι θεωρούν απαραίτητη τη στρατιωτική βοήθεια, η οποία είναι έξι ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από τον Μάρτιο.

Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων, το 67%, τάχθηκε επίσης υπέρ της λιγότερης ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία παρά την άνοδο των τιμών. Τον Μάρτιο, το ποσοστό αυτό ήταν 74%.

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία ή (κατά την ρωσική εκδοχή) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μετά από αίτημα για βοήθεια από τους ηγέτες των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και μια σειρά από άλλες χώρες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον Ρώσων φυσικών και νομικών οντοτήτων. Επιπλέον, οι δυτικές χώρες άρχισαν να προμηθεύουν επίμονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software