x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Σφυροκόπημα» στους πλούσιους Ρώσους - Δείτε πόσα χάνουν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η περιουσία των πλουσιότερων επιχειρηματιών της Ρωσίας έχει πέσει κατά σχεδόν 74,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σύμφωνα με τον δημοσιευμένο Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο οποίος υπολογίστηκε μεταξύ άλλων με βάση τις τιμές των εταιρικών μετοχών.

Σύμφωνα με το Index, ο Ρομαν Αμπράμοβιτς μέτοχος της ρωσικής χαλυβουργίας Evraz, έχει χάσει 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια και τώρα έχει αξία 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γκενάντι Τιμτσένκο, ο οποίος ελέγχει ένα μερίδιο στην εταιρεία φυσικού αερίου, Novatek, είδε την περιουσία του να πέφτει κατακόρυφα κατά 8,48 δισεκατομμύρια δολάρια σε 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η καθαρή περιουσία του πλειοψηφικού ιδιοκτήτη της Severstal, Αλεξέι Μορντάσοφ σημείωσε πτώση 7,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο Αντρέι Γκουρέγιεφ πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Phosagro, αύξησε την περιουσία του κατά 2,37 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τατιάνα Μπακαλτσούκ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ρωσικού διαδικτυακού λιανοπωλητή Wildberries, αύξησε την περιουσία της κατά 286 εκατομμύρια δολάρια στα 5,89 δισεκατομμύρια δολάρια και ο πρόεδρος του Norilsk Νικελ Βλαντίμιρ Ποτάνιν, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της Interros Holding Company, κέρδισε 92,6 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα για να κερδίσει 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αξία του ενεργητικού του Βίκτορ Βέκσελμπεργκ, ιδρυτή του ομίλου Renova, έχει υποτιμηθεί κατά 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 7,72 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Η αξία των μετρητών του βασίζεται σε ανάλυση μερισμάτων, συναλλαγών με εμπιστευτικές πληροφορίες, φόρων και απόδοσης της αγοράς. Το μεγαλύτερο μέρος της υποτίμησης (πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια) αποδίδεται σε επαναξιολόγηση της μεθόδου υπολογισμού της περιουσίας του επιχειρηματία, διευκρινίζει το Bloomberg. Το πρακτορείο έλαβε υπόψη το χαρτοφυλάκιο μετρητών του επιχειρηματία σε ρούβλια αντί για δολάρια.

Το Bloomberg δημοσίευσε τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του με πληροφορίες για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη από τον Μάρτιο του 2012.



e-genius.gr ...intelligent web software