x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κάτω τα χέρια από τους Έλληνες Πομάκους!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πλησιάζουν οι εκλογές και οι πολιτευτές των κομμάτων εξουσίας θυμήθηκαν ξανά τους Πομάκους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ Στυλιανίδη που ζήτησε την πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων με κριτήρια εντοπιότητας, μεταξύ των οποίων και Πομάκων του ορεινού όγκου.

Δυστυχώς όμως, τα παιχνίδια εις βάρος των Πομάκων δεν σταματούν εδώ, καθώς ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, γνωστός για τον περίεργο ρόλο του στην περιοχή, ενεφανίσθη… θιγμένος για τον όρο «Πομάκοι».

Μας πληροφόρησε λοιπόν ότι «οι Έλληνες πολίτες δεσμεύονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης και έχουν συνταγματικό δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού σύμφωνα με το άρθρο 5 & 1 του Συντάγματος». «Ως εκ τούτου», προσθέτει, «κάθε άλλη ανέμελη προσέγγιση υποβαθμίζει το υπόβαθρο και την πορεία του κ. Στυλιανίδη».

Αναρωτιέται κανείς πώς δεν θύμισε κανείς ακόμη στον κ. Μουμίν ότι το ίδιο ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν τον προσδιορισμό «τούρκοι» για να μιλήσουν εκ μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας. Διαμαρτυρήθηκε ποτέ ο κ. Δήμαρχος για τη χρήση αυτού του όρου; Τα έχει βάλει με τα κινούμενα του προξενείου που προσπαθούν να χαρακτηρίσουν ως τουρκική την μειονότητα; Ή μήπως οι ευαισθησίες του περί αυτοπροσδιορισμού και ετεροπροσδιορισμού είναι ιδιαίτερα επιλεκτικές;

Η Πατριωτική Ένωση τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τα επικίνδυνα μικροπολιτικά παιχνίδια στη Θράκη. Η ολοένα αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας στο μουσουλμανικό στοιχείο της περιοχής πρέπει να εξουδετερωθεί.

-Ο-
Εκπρόσωπος Τύπου

Παναγιώτης Δούμας

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software