x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Προειδοποίηση Musk για «ναυάγιο» της εξαγοράς του Twitter, χωρίς εγγυήσεις για τους fake λογαριασμούς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ για την εξαγορά του Twitter, με τον Elon Musk να προειδοποιεί ότι δεν θα υλοποιηθεί, αν δεν υπάρξει εγγύηση ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών της πλατφόρμας είναι πλαστοί.

 
 

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», έγραψε στο Twitter ο μεγιστάνας της Tesla, που έχει 94 εκατομμύρια followers.
«Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε.

Ελιγμός από τον Elon Musk για την εξαγορά του Twitter με χαμηλότερη τιμή

Mία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς της Twitter Inc θα ήταν ενδεχόμενα πιο κατάλληλη, άφησε να εννοηθεί χθες ο Elon Musk, καθώς ο ίδιος και ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Parag Agrawal διαφωνούσαν χθες, Δευτέρα, για τις εκτιμήσεις της Twitter σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών χρηστών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μία πηγή που παρακολούθησε μία ιδιωτική διάσκεψη στην οποία ήταν ομιλητής ο Musk.
Η τιμή των μετοχών της Twitter διεύρυνε τις απώλειες της αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από τα σχόλια του Musk, τα οποία έγιναν σε μία διάσκεψη στο Μαϊάμι, στην οποία δεν είχαν πρόσβαση τα ΜΜΕ.

Πτώση στη μετοχή του Twitter

Η τιμή των μετοχών υποχώρησε περισσότερο από 8% και έκλεισε στα 37,39 δολάρια (35,82 ευρώ), πιο χαμηλά από το επίπεδο της τιμής τους την ημέρα πριν ο Musk ανακοινώσει το μετοχικό ποσοστό του στο Twitter στις αρχές Απριλίου, ενισχύοντας τις αμφιβολίες ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θα προχωρήσει στη συμφωνία εξαγοράς των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (42,15 δισεκατομμύρια ευρώ) στην τιμή που έχει συμφωνηθεί.
Ο Agrawal σε ανάρτησή του νωρίτερα χθες ανέφερε ότι οι εσωτερικές εκτιμήσεις για τους πλασματικούς λογαριασμούς χρηστών στην αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και αναφορικά με τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα, ήταν «κατά πολύ πιο κάτω από το 5%», απαντώντας στην κριτική που διατυπώνεται από τον Musk εδώ και ημέρες σχετικά με τη διαχείριση των πλασματικών λογαριασμών χρηστών από την εταιρία.
Η εκτίμηση της Twitter, που έχει παραμείνει σταθερή από το 2013, δεν μπορεί να αναπαραχθεί εξωτερικά, καθώς χρειάζεται η χρήση τόσο ιδιωτικών, όσο και δημόσιων πληροφοριών για να αποφασιστεί αν ένας λογαριασμός χρήστη είναι ψεύτικος, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Musk, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι “η συμφωνία δεν εφαρμόζεται προσωρινά” εν αναμονή πληροφοριών για τους ψευδείς λογαριασμούς χρηστών, αντέδρασε στην επιχειρηματολογία του Αγκραουάλ για τη μεθοδολογία της εταιρίας αναρτώντας ένα περιπαιχτικό εικονίδιο (poop emoji).
“Πώς λοιπόν οι διαφημιστές θα γνωρίζουν τι παίρνουν για τα χρήματά τους; Αυτό είναι θεμελιώδες για την οικονομική υγεία του Twitter”, έγραψε ο Musk.\

 Στο 20%-25% οι fake λογαριασμοί

Λίγο μετά τις αναρτήσεις του στο Twitter, ο Musk δήλωσε στη διάσκεψη στο Μαϊάμι, ότι υποπτεύεται πως οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί χρηστών αποτελούν ποσοστό 20% ή 25% των ενεργών χρηστών, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις που έκαναν μερικοί από τους παρευρισκόμενους στην ίδια διάσκεψη.
Ο Musk έχει δεσμευτεί για αλλαγές στις πρακτικές διαχείρισης του περιεχομένου στο Twitter, ενώ είναι αντίθετος σε “επιθετικές” αποφάσεις που έχει λάβει η εταιρία, όπως η απαγόρευση πρόσβασης στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των “αυτοματοποιημένων λογαριασμών χρηστών” στην ίδια πλατφόρμα.
Ο Musk έχει καλέσει για την πραγματοποίηση τεστ σε τυχαία δείγματα χρηστών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί και δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη διαβάσει “κάποια” ανάλυση ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρηστών αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από το 5% της βάσης των χρηστών του Twitter.
Ο ίδιος δήλωσε την Κυριακή “ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί να είναι ενδεχόμενα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ημερήσιων ενεργών χρηστών.”
Ανεξάρτητοι ερευνητές εκτιμούν ότι ένα ποσοστό μεταξύ 9% και 15% των εκατομμυρίων χρηστών του Twitter, είναι πλασματικοί μέσω της χρήσης κατάλληλου λογισμικού.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software