x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΠΟΕΔΗΝ: Ο Υπουργός να εφαρμόσει την απόφαση - Να επιστρέψουν οι Υγειονομικοί

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Για πλήρη δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.   

«Το Γ' Τμήμα με 7μελη σύνθεση του Συμβουλίου Επικρατείας έκρινε ότι η παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας μετά την 14η/4/2022 είναι αντισυνταγματική και αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας. Κατόπιν τούτων οι συνάδελφοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα πίσω στην εργασία τους με καταβολή τουλάχιστον του 50% του μισθού τους από 14/4/2022. Πλήρης δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ που με τη μετριοπαθή στάση της υπέρ του εμβολιασμού, κατά της συνέχισης των αναστολών εργασίας που δεν είχαν κανένα υγειονομικό όφελος μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: «Το ΣτΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προωθήσει διάταξη για εφαρμογή της εν λόγω απόφασης».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κέρδισε τη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντίθετη στο Σύνταγμα την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου. Οι δικαστές έλαβαν υπόψη προγενέστερες αποφάσεις της Ολομέλειας που είχαν κρίνει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), όπως είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων, κ.λπ., πρέπει να επανεξετάζονται περιοδικώς από τα αρμόδια κρατικά όργανα ανάλογα με τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη των έγκυρων επιστημονικών παραδοχών.


e-genius.gr ...intelligent web software