x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Μητσοτάκης παραδέχεται ότι το φυσικό αέριο θα πληρωθεί σε ρούβλια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον δημοσιογράφο D. Ignatius στο πανεπιστήμιο Georgetown University παραδέχτηκε πως η Ελλάδα θα πληρώσει το φυσικό αέριο σε ρούβλια.

Πιο συγκεκριμενα αναφορικά με ένα ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όσον αφορά στο φυσικό αέριο δεν μπορεί να συμβεί γιατί θα πυροβολούσαμε τα πόδια μας. «Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη εξαρτάται πάρα πολύ ακόμη από το ρωσικό φυσικό αέριο και αυτό δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν μπορούμε πολύ απλά να αντικαταστήσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο μέσα σε ένα χρόνο ή μέσα σε ένα μήνα, όμως μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τις πηγές. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι θα υπάρξει συναίνεση στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο να επιβάλλουμε κυρώσεις για το φυσικό αέριο».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης. Όπως είπε «πρέπει, να διασφαλίσουμε ότι μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα θα παίρνουμε φυσικό αέριο από διάφορες πηγές μπορούμε να δουλέψουμε με τις ΗΠΑ έχω προτείνει να υπάρξει πλαφόν στη χονδρική τιμή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, γιατί τώρα η αγορά του φυσικού αερίου δεν αντικατοπτρίζει τις αρχές της προσφοράς και ζήτησης. Για όλους μας ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα χρησιμοποιούμε πολλά δημόσια χρήματα για να επιδοτούμε τα νοικοκυριά μας αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις Ευρωπαϊκές μας δυνατότητες όπως κάναμε και με τον κόβει διαφορετικά οι πολίτες θα θυμώνουν όλο και περισσότερο».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software