x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εκτός πραγματικότητας: Ο Γολγοθάς μιας καρκινοπαθούς που περιμένει το φάρμακο της από τον Ιούλιο!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Είμαστε σε απόγνωση, όλη η οικογένεια» τόνισε μιλώντας στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη η κα Βασιλική Καρυπίδου. «Της μητέρας μου η αδερφή, η οποία, ενώ ήταν καλά, είχε ιστορικό με καρκίνο αλλά ήταν καλά, από το δεύτερο εμβόλιο και μετά, έκανε μεταστάσεις. Βεβαιωμένο αυτό, και δεν φοβάμαι καθόλου να το πω», ανέφερε.

«Δύο χρόνια ήταν καλά. Αφού ο γιατρός της, όταν έκανε εξετάσεις ρουτίνας, και όταν έκανε τις επόμενες εξετάσεις μετά το εμβόλιο, λέει ο γιατρός, τι έγινε; Τι έκανες στο ενδιάμεσο; Και του λέει και η θεία μου, τίποτα, μόνο το εμβόλιο, αυτό» σημείωσε η κα Καρυπίδου.
 
«Ξεκινά μια σειρά χημειοθεραπείες, πολλές χημειοθεραπείες. Από πέρσι τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιούνιο. Και αφού υπάρχει ένα καινούριο φάρμακο, το οποίο λέει ότι είναι ακριβό, πρέπει να εγκριθεί από Αθήνα. Η Αθήνα σε 10 μέρες έδωσε την έγκριση. 25 Ιουλίου, το καλοκαίρι, εγκρίθηκε το φάρμακο», είπε η ίδια. «Όμως επειδή το Παπαγεωργίου είναι μερικώς ιδιωτικό, δεν είναι 100% κρατικό, έπρεπε, λέει, να το εγκρίνουν και αυτοί. Εμείς πήραμε και σε άλλα νοσοκομεία, και στο Θεαγένειο και παντού, και είπαν ότι αυτό δεν υφίσταται. Γιατί, από τη στιγμή που εγκρίθηκε από την Αθήνα, πρέπει να γίνει η θεραπεία με αυτό το φάρμακο», πρόσθεσε.

«Το μάθαμε αυτό πριν ένα μήνα, γιατί ψαχτήκαμε, λέμε, τι γίνεται τώρα. Γιατί στην ουσία ροκανίζανε το χρόνο. Από 25 Ιουλίου έχει περάσει τόσος καιρός και επιτέλους, πριν από δυόμισι βδοάδες, στο μεταξύ, έκανε μετάσταση. Συγγνώμη αλλά ένας καρκινοπαθής δεν έχει το χρόνο σύμμαχό του», υπογράμμισε.

« Πριν από δυόμισι βδομάδες, επιτέλους, η ηγεσία του Παπαγεωργίου το ενέκρινε. Και περιμένουμε τώρα δυόμισι βδομάδες να έρθει το φάρμακο από Αθήνα; Και με τα πόδια να πήγαινα, θα το είχα φέρει. Επειδή είναι ακριβό λέει, και αργεί να τους πληρώσει το κράτος και κάτι τέτοια» σημείωσε.

«Μιλήσαμε με ογκολόγο από το Θεαγέννειο, η οποία είναι υπεύθυνη για τα σχήματα της θεραπείας. Και λέει, αυτό το φάρμακο όντως κάνει καλή δουλειά, δηλαδή, αυτές οι μεταστάσεις δεν θα είχαν γίνει» ανέφερε η κα Καρυπίδου. «Λένε ότι κοστίζει 150.000. Δεν λένε το όνομα του φαρμάκου, αλλά είναι ένα καινούριο φάρμακο το οποίο αυτοί στα νοσοκομεία το ξέρουν. Αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά».

« Η αγωνία μουκαι ο λόγος που σας πήρα τηλέφωνο είναι επειδή πριν από δυο βδομάδες το εγκρίναν από το Παπαγεωργίου, λέει ο γιατρός της, δεν θα κάνεις άλλο χημειοθεραπεία, γιατί για να πάρεις αυτό το φάρμακο πρέπει να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα, να μην έχεις κάνει χημειοθεραπεία. Και προχτές την έκαναν χημειοθεραπεία και την έχουν κλείσει στο καπάκι και την άλλη εβδομάδα χημειοθεραπεία. Που εμένα μου λέει αυτό οτι δεν πρόκειται να έρθει το φάρμακο από την Αθήνα» είπε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software