x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μπάιντεν προς G7,NATO: ουκρανικός ήταν ο πύραυλος που έπεσε σε πολωνικό έδαφος

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε για το επεισόδιο με πυραύλους στον παραμεθόριο οικισμό Przewodow της Πολωνίας ότι είναι «απίθανο» ο πύραυλος να «εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία».

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τα μέλη της G7 και του ΝΑΤΟ ότι η έκρηξη της Τρίτης στην Πολωνία προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο πηγή εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ G. Jens Stoltenberg είπε:
Η αρχική ανάλυση δείχνει ότι το περιστατικό πιθανότατα προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας που εκτοξεύτηκε για να αμυνθούν από ρωσικούς πυραύλους κρουζ. Αλλά δεν ευθύνεται η Ουκρανία.

Στη δήλωση του είπε: ”Η φονική έκρηξη στην Πολωνία το βράδυ της Τρίτης «πιθανότατα προκλήθηκε» από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας, αλλά η Ρωσία φέρει την «τελική ευθύνη» για το περιστατικό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επιχειρώντας… να τα μπαλώσει…..Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως ”μια έρευνα είναι σ΄εξέλιξη και περιμένουμε την έκβασή της αλλά δεν έχουμε καμιά ένδειξη ότι πρόκειται για μια σκόπιμη επίθεση. Και δεν έχουμε καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για στρατιωτικές επιθετικές ενέργειες κατά του ΝΑΤΟ.H προκαταρκτική μας ανάλυση εισηγείται ότι το συμβάν πιθανότατα προκλήθηκε από έναν ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας που εκτοξεύθηκε προς υπεράσπιση του ουκρανικού εδάφους εναντίον επιθέσεων ρώσικων κρουζ πυραύλων. Aλλά επιτρέψτε μου να είμαι σαφής δεν πρόκειται για ουκρανικό λάθος.. ( α μάλιστα η φονική αστοχία και καταπάτηση εθνικής κυριαρχίας τρίτης χώρας και μάλιστα ΝΑΤΟ ικης από μη ΝΑΤοική όπως η Ουκρανία δεν είναι λάθος δεν της καταλογίζεται είναι φίλια πυρά) H Ρωσία φέρει ακέραιη την ευθύνη καθώς συνεχίζει τον παράνομό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας ” Kανονικά θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ κατά της Ουκρανίας μη μέλους του που έπληξε Πολωνία κράτος μέλος της Συμμαχίας…

 

Κι ο Πρόεδρος Πολωνίας Andrzej Duda, δήλωσε πως « πιθανότατα » ο πύραυλος προέρχεται από την ουκρανική αεράμυνα….

Η Ουκρανία όχι μόνο έβαλε έστω κι ατυχηματικώς κατά Πολωνίας σκοτώνοντας 2 άτομα αλλά ήθελε να τα φορτώσει και στη Ρωσία εμπλέκονται την οικουμένη σε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο. Λείαν επιεικώς πολύ επικίνδυνο το καθεστώς Κιέβου. Δεν είναι η α΄φορά που το Κίεβο κατασκευάζει γεγονότα είναι όμως η πρώτη φορά που το αδειάζουν οι σύμμαχοί του….. ενδεικτικό

Η Ρωσία από την πρώτη στιγμή αποποιήθηκε την ευθύνη για το συμβάν και μίλησε για προβοκάτσια ενώ έδειξε την Ουκρανία με βάση την ταυτοποίηση από συντρίμμια.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software