x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εδώ και μισό αιώνα σχεδόν από την αρχή της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί όχι μόνο από την αριστερά αλλά και από την  «δεξιά» ΝΔ ο μύθος της δήθεν εξέγερσης του πολυτεχνείου που δήθεν οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος   της 21ης Απριλίου και επανέφερε την Δημοκρατία στην Ελλάδα. Οφείλουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις σε αυτούς που συστηματικά παραπλανούν τον ελληνικό λαό με ψέματα, που μεγαλύτερο από όλα είναι η δήθεν εξέγερση του πολυτεχνείου.                                                                       

Μύθος Νο1: Το πολυτεχνείο έριξε το Καθεστώς Παπαδόπουλου και χάρη σε αυτό ήρθε η δημοκρατία στην Ελλάδα. Μέγα ψέμα, το πολυτεχνείο απλώς βοήθησε τον Ιωαννίδη και τους στενούς του συνεργάτες στο να ανατρέψουν μια βδομάδα μετά τον Παπαδόπουλο ο οποίος όντας απασχολημένος με τα γεγονότα του πολυτεχνείου δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα την συνομωσία Ιωαννίδη. Στην ουσία δηλαδή το πολυτεχνείο βοήθησε τον Ιωαννίδη και την ομάδα του στο να καταλάβουν την εξουσία και μετά από 8 μήνες με τους τελείως λάθος χειρισμούς τους να οδηγήσουν στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου. Τα οποία εκείνα οδήγησαν στην ανατροπή του στρατιωτικού καθεστώτος, το αίμα των κυπρίων δηλαδή και όχι η «εξέγερση» του πολυτεχνείου.                         

Μύθος Νο2: Στο πολυτεχνείο υπήρχαν νεκροί. Σε αυτό απαντά το πόρισμα του Εισαγγελέα Τσεβά το 1976 ο οποίος κατηγορηματικά ανέφερε ότι μέσα στον χώρο του πολυτεχνείου δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός. Εδώ πραγματικά το ψέμα και η απάτη ξεπερνά κάθε όριο. Ποιος δεν θυμάται μια φωτογραφία μιας κοπέλας που δήθεν είχε πεθάνει στο πολυτεχνείο, για να αποκαλυφθεί μετά ότι απλά ήταν ένα μοντέλο μιας διαφήμισης του εξωτερικού. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Σβορώνο ο όποιος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του. Αλήθεια αυτοί οι νεκροί του πολυτεχνείου συγγενείς και φίλους δεν έχουν. Που είναι όλοι αυτοί εδώ και μισό αιώνα;;                                                                                                                                                          

Μύθος Νο3: Το ΚΚΕ και η αριστερά στήριξε από την αρχή την «εξέγερση του πολυτεχνείου». Και τότε γιατί η πανσπουδαστική  έγραφε ότι ήταν προβοκάτσια των Αμερικανών (από τις λίγες φορές που μάλλον έλεγαν την αλήθεια) και καλούσε τους φοιτητές να μην πάνε στο πολυτεχνείο;;  Λόγια που επανέλαβε ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης ο οποίος κατήγγειλε το ΚΚΕ  ότι μετά καπέλωσε την εξέγερση για καθαρά υποκριτικούς εκλογικούς λόγους.                                                       

Ο ελληνικός λαός όμως ευτυχώς έχει καταλάβει πλέον την απάτη αυτή για αυτό και δεν δίνει καμία σημασία πλέον στις εκδηλώσεις που διοργανώνεται κάθε χρόνο γι’ αυτήν την δήθεν εξέγερση. Έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτό το σάπιο καθεστώς και ψάχνει πλέον μια πραγματική δύναμη ανατροπής και αντίστασης που θα προσφέρουν πράγματι ψωμί παιδεία και ελευθερία. Και αυτή η δύναμη Ιδρύθηκε το 2020 από έναν πραγματικό αγωνιστή της Ελευθερίας. Από τον φυλακισμένο αλλά πιο Ελεύθερο από ποτέ Ηλία Κασιδιάρη.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

ΑΡΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software