x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Δεν θα δούμε γεωτρύπανο, ο εχθρός βρίσκεται εντός της χώρας»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αβραάμ Ζεληλίδης, καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για έναρξη ερευνών νοτιοδυτικά της Κρήτης, έχουν προκαλέσει την αίσθηση ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί ένα μέρος από τους υδρογονάνθρακες που διαθέτει… Φαίνεται ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και δεν μας τη λένε.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης ,λέει τα πράγματα ως έχουν και δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα.

Δεν είναι μόνο η πολύχρονη καθυστέρηση, είναι κυρίως η προοπτική που φαίνεται ότι είναι ανύπαρκτη! Γιατί; Όπως εξηγεί ο κ.Ζεληλίδης κάποιοι εντός της χώρας δεν ήθελαν ,δεν θέλουν και δεν θα θελήσουν η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί ότι διαθέτει από υδρογονάνθρακες. Ποιοι είναι αυτοί; «Όσοι μεταφέρουν ενέργεια από το εξωτερικό στην Ελλάδα», λέει ο καθηγητής Γεωλογίας.

 

Ο κ.Ζεληλίδης υπενθυμίζει όσες δηλώσεις έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν για το θέμα. Θυμίζει όσα έχουν πει υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ.Σκρέκας και ο κ.Δένδιας. Υπενθυμίζει ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση στο non paper από ΗΠΑ που «βύθιζε» τον EastMed! Αυτή η επιλογή έδιωξε όλες τις εταιρείες ,μεταξύ των οποίων και την Exxon για την οποία τώρα πανηγυρίζουμε που επιστρέφει…

Και η Ευρώπη; Δεν θέλει η Ευρώπη να απεξαρτηθεί όπως λέει από τη ρωσική ενέργεια; Ο κ.Ζεληλίδης εξηγεί ότι οι Ευρωπαίοι θα προτιμήσουν να πεινάσουν και να παγώσουν παρά να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να γίνει ενεργειακός παραγωγός και «να σηκώσει κεφάλι».

Ο κ.Ζεληλίδης μιλά για «κίνδυνο πισώπλατο μέσα στην χώρα» και το εξηγεί με συγκεκριμένα περιστατικά! Υποστηρίζει ότι γνωρίζει ότι τα όσα λέει αποτελούν εμπόδιο, αλλά «δεν μπορούν να με αγγίξουν, γιατί είμαι πανεπιστημιακός».

Τα όσα λέει προβληματίζουν,τουλάχιστον.

 

Ο Αβραάμ Ζεληλίδης είναι Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι ειδικός στην Ανάλυση Ιζηματογενών Λεκανών, στην Στρωματογραφία Ακολουθιών και στη Γεωλογία Πετρελαίων. Έχει εκπονήσει διάφορα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την αξιολόγηση των υδρογονανθράκων για τις πετρελαϊκές εταιρείες, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την επιφάνεια του εδάφους αλλά και υπεδαφικά, και επίσης πραγματοποίησε πολλά σεμινάρια υπαίθρου σε στελέχη εταιρειών πετρελαίου. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, περισσότερες από τις οποίες επικεντρώνονται στη πιθανότητα ανάπτυξης πεδίων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και παρουσίασε πολλές από αυτές τις εργασίες σε διεθνή συνέδρια σε όλο τον κόσμο (Ιαπωνία, Ευρώπη, Αφρική και Αμερική). Ήταν επιβλέπων καθηγητής σε δέκα Διδακτορικές διατριβές, που σχετίζονται με τη γεωλογία πετρελαίων. Έχει εργαστεί στον Κόλπο του Σουέζ και έχει δημοσιεύσει εργασίες που συνδέουν την γεωλογική εξέλιξη στον κόλπο του Σουέζ, στην Αίγυπτο, με περιοχές της Ελλάδας, με διεθνές ενδιαφέρον.

https://www.youtube.com/watch?v=lH0QGbVJNfE

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software