x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Χερσώνα θα κριθεί η νίκη ή ήττα του πολέμου - Αυτός είναι ο λόγος

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Zelensky για διαπραγματεύσεις με την Ρωσία…γιατί υπάρχει κόπωση στους συμμάχους
Η μητέρα όλων μαχών… πλησιάζει και θα έχει ως επίκεντρο την Kherson στην Νότια Ουκρανία.
Οι ουκρανικές δυνάμεις… ήδη μεταφέρουν στρατό και πλήθος οπλικών συστημάτων.
Οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν πολίτες – αμάχους από την μια πλευρά του ποταμού που διασχίζει την Kherson στην άλλη πλευρά (όπως κοιτάμε τον χάρτη από αριστερά στα δεξιά) και ταυτόχρονα θωρακίζουν την άμυνα τους…
Όπως έχουν τα πράγματα, οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα αποκλειόταν να χάσουν μέρος της Kherson ώστε να διασφαλίσει τις αμυντικές της θέσεις στην ευρύτερη περιοχή…

Ορισμένοι δεν αποκλείουν την διχοτόμηση της Kherson.
Ταυτόχρονα οι ρώσοι είναι κοντά στο να ελέγξουν δύο κρίσιμες περιοχές στο Donbass το Ugledar και Bahmut…

Οι Ουκρανοί πριν τον χειμώνα θα πάρουν ή θα επιχειρήσουν να πάρουν μέρος της Kherson και οι ρώσοι Ugledar και Bahmut και έτσι και οι δύο πλευρές θα υποστηρίξουν ότι κέρδισαν…

Οι ρώσοι ανησυχούν και για το φράγμα Novaya Kakhovka όπου βρίσκεται ο μεγάλος υδροηλεκτρικός σταθμός καθώς τον βομβαρδίζουν οι Ουκρανοί… έχουν γίνει αναφορές για σχέδιο να πλημμυρίσει η ευρύτερη περιοχή…
Οι ΗΠΑ από την μια θέλουν μια νίκη στο μέτωπο αλλά δεν θα προλάβουν πριν τις 8 Νοεμβρίου που διεξάγονται οι ενδιάμεσες εκλογές… αλλά από την άλλη προτρέπουν τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ρωσία και τον Putin.
Πάντως οι αμερικανοί έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τους ρώσους για την αποτροπή των πυρηνικών…


Η μητέρα των μαχών στην Ουκρανία θα διεξαχθεί στην Kherson

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τανκς και τεθωρακισμένων μηχανοκίνητων οχημάτων στην κατεύθυνση προς Kherson.
Υπάρχουν video που δείχνουν πολυάριθμες συγκεντρώσεις τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων αλλά και πυροβολικού.
Εν τω μεταξύ η εκκένωση των κατοίκων στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου και σε άλλες ρωσικές περιοχές συνεχίζεται, οι άμαχοι μεταφέρονται στην δεξιά πλευρά της Kherson.
Για ορισμένους η μάχη της Kherson είναι ίδιας βαρύτητας με την μάχη του Stalingrad στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Μάχη του Stalingrad (Στάλινγκραντ) ήταν μια από τις καθοριστικές στρατηγικές επιχειρήσεις του Μεγάλου Πολέμου.
Από πλευράς εμβέλειας, διάρκειας, έντασης και αριθμού συμμετεχόντων, ήταν από τις μεγαλύτερες μάχες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η μάχη διήρκεσε 200 ημέρες και εκτυλίχθηκε σε μια έκταση περίπου 100 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με μέτωπο 400 έως 850 χιλιομέτρων.
Πάνω από 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στη μάχη και στις δύο πλευρές σε διαφορετικά στάδια των εχθροπραξιών.
Αυτή η μάχη άλλαξε ριζικά την πορεία του πολέμου και έγινε προάγγελος της νίκης των σοβιετικών στρατευμάτων επί της Γερμανίας


Οι Ουκρανοί χτυπούν το φράγμα Kakhovka HPP

Για πολλοστή φορά βομβαρδίστηκε το φράγμα Kakhovka HPP κατά την εκκένωση ανθρώπων από τη Novaya Kakhovka
Σύμφωνα με τους ρώσους, υπάρχει πιθανότητα να καταστραφεί το φράγμα του εργοστασίου
Τα Ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka όταν απομακρύνονταν άνθρωποι από τη Novaya Kakhovka περίπου πέντε χιλιόμετρα από το φράγμα του εργοστασίου.
Τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν εκτοξεύσει έξι ρουκέτες HIMARS προς το εργοστάσιο Kakhovka.
Πέντε καταρρίφθηκαν, αλλά η έκτη χτύπησε στην πύλη του φράγματος.

Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Zelensky για διαπραγματεύσεις με την Ρωσία…γιατί υπάρχει κόπωση στους συμμάχους

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden προτρέπει ιδιωτικά τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky να επιδείξει ανοιχτό πνεύμα στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, ανέφερε η Washington Post. Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν στόχο να ωθήσουν την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά επιδιώκουν να «διασφαλίσουν ότι θα διατηρηθεί το ενδιαφέρον μεταξύ των διεθνών υποστηρικτών της Ουκρανίας».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για «μια υπολογισμένη προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο θα διατηρήσει την υποστήριξη άλλων εθνών που αντιμετωπίζουν εκλογικές αναμετρήσεις και που δυσπιστούν να τροφοδοτήσουν έναν πόλεμο για πολλά ακόμη χρόνια».
Επιπλέον, οι ΗΠΑ απαιτούν από τον Zelensky να αναιρέσει ένα διάταγμα που απαγορεύει τις συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Putin. Τέτοιες αναφορές, δείχνουν πόσο περίπλοκη έχει γίνει η θέση της κυβέρνησης Biden για την Ουκρανία, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν δημόσια ότι υποστηρίζουν το Κίεβο «όσο χρειαστεί».
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post, πιστεύει ότι η Ρωσία υποτίθεται ότι δεν έχει καμία διάθεση για σοβαρές διαπραγματεύσεις, αλλά αναγνωρίζει ότι η άρνηση του Zelensky να συμμετάσχει σε διάλογο προκαλεί ανησυχία σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
Υπάρχει κόπωση στο Ουκρανικό ζήτημα για ορισμένους από τους εταίρους των ΗΠΑ… αναγνωρίζουν οι αμερικανοί.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, ο Zelensky είναι πιθανό να συμφωνήσει σε διαπραγματεύσεις και τελικά να κάνει παραχωρήσεις.
Πιστεύουν ότι η Ουκρανική κυβέρνηση «προσπαθεί να κλειδώσει όσα περισσότερα στρατιωτικά κέρδη μπορεί πριν μπει ο χειμώνας, όταν μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο για διπλωματία».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov δήλωσε ότι η ρωσική ηγεσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την Ουκρανία.

Τι συμβαίνει στο Ουκρανικό μέτωπο

Οι ρωσικές δυνάμεις εν μέσω της αργής αλλά συνεχιζόμενης προέλασης βρίσκονται κοντά στον έλεγχο των περιοχών Ugledar και Bahmut αλλά υπάρχουν και εμπόδια.
Ενεργές επιθετικές ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων αναφέρθηκαν επίσης γύρω από τον οικισμό Pervomaysk στο Donetsk.
Ωστόσο, οι επιθετικές ενέργειες των Ρώσων προς αυτές τις κατευθύνσεις αντιμετωπίζουν μια ισχυρή αντίσταση των Ουκρανικών μονάδων.

Η προέλαση των Ρώσων γύρω από το Ugledar κόλλησε στην περιοχή Pavlovka.
Το χωριό, που βρίσκεται στο σημαντικό σταυροδρόμι, ελέγχεται εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις (πάνω από 50%), αλλά το βόρειο τμήμα του εξακολουθεί να αμφισβητείται.
Οι καιρικές συνθήκες και οι ενισχύσεις που αναπτύχθηκαν πρόσφατα από το καθεστώς του Κιέβου έπαιξαν το ρόλο τους.
Η περιοχή του Bahmut είναι ένα άλλο σημείο προσοχής του ρωσικού στρατού.
Η πρώτη γραμμή εκεί βρίσκεται επί του παρόντος γύρω από το Opitnoe (νότια του Bahmut) ενώ οι ρώσοι προελαύνουν από ανατολικά και βόρεια στο Bahmut.
Μαζί με τις τακτικές προόδους των Ρώσων γύρω από το Pervomaysk φαίνεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν την δυναμική που είχαν αναπτύξει σε ολόκληρη την περιοχή του Donbass.
Επί του παρόντος, επικεντρώνονται ως επί το πλείστον σε προσπάθειες αποτροπής περαιτέρω προελεύσεων των Ρώσων στις προαναφερθείσες περιοχές.

Μεγάλες προετοιμασίες στην Kherson

Ένα άλλο καίριο σημείο είναι η περιοχή της Kherson, όπου η πρόσφατη εκκένωση των αμάχων που οργάνωσαν οι Ρώσοι προκάλεσε πολλές εικασίες.
Σύμφωνα με την εκδοχή ορισμένων, αυτό ήταν ένα πρόσχημα για μια «μεγάλη ρωσική υποχώρηση» από την περιοχή.
Παρόλα αυτά, τα γεγονότα στο έδαφος δεν δείχνουν σημάδια ρωσικής υποχώρησης.
Αντίθετα, οι ρωσικές μονάδες που αναπτύσσονται στην περιοχή προκαλούν τακτικά μεγάλες απώλειες σε μονάδες του καθεστώτος του Κιέβου που προσπαθούν να επιτεθούν προς την κατεύθυνση της πόλης Kherson.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις εμφανείς στρατιωτικές επιτυχίες στην άμυνα στη Kherson, στρατηγικά, οι Ρώσοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υλικοτεχνικές δυσκολίες με τον εφοδιασμό των μονάδων τους στη δεξιά όχθη του ποταμού Dnipro.
Αυτές οι δυσκολίες καθώς και οι απειλές για χτυπήματα σε μη στρατιωτικούς στόχους ήταν οι βασικοί παράγοντες πίσω από την εκκένωση των αμάχων.
Έτσι, ο ρωσικός στρατός έχει μειώσει την ανάγκη παροχής και προστασίας δεκάδων χιλιάδων αμάχων εκεί. Ως εκ τούτου, μπορούν να επικεντρωθούν σε ενεργές στρατιωτικές ενέργειες στην περιοχή.

Η πρόοδο της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία 5 και 6 Νοεμβρίου:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, εχθρικές μονάδες που σχηματίζουν έως και 1 τάγμα τακτικής ομάδας επιχείρησαν να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις προς το Kuzemovka στο Luhansk.
Το ρωσικό πυροβολικό και η Αεροπορία Στρατού εξουδετέρωσαν τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
Πάνω από 140 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3 άρματα μάχης, 2 οχήματα μάχης πεζικού, 3 τεθωρακισμένα οχήματα και 5 μηχανοκίνητα οχήματα πολλαπλών χρήσεων καταστράφηκαν.

Στην κατεύθυνση Krasny Lyman, οι 3 επιθέσεις των Ουκρανών προς Stelmakhovka, Ploshchanka και Kremennaya απέτυχαν.
Στις μάχες πάνω από 60 Ουκρανοί σκοτώθηκαν, 1 άρμα μάχης, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 3 pickups και 1 μηχανοκίνητο όχημα καταστράφηκαν.
Στην κατεύθυνση του νότιου Donetsk, μονάδες πυροβολικού και ομάδες επίθεσης εξουδετέρωσαν Ουκρανούς κοντά στη Novomikhaylovka, Pavlovka και Vremevka.
Πάνω από 120 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 2 τεθωρακισμένα οχήματα, 1 pickup και 2 μηχανοκίνητα οχήματα καταστράφηκαν.

Στην κατεύθυνση Nikolayev–Krivoy Rog, 2 εχθρικές μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού, υποστηριζόμενες από άρματα μάχης, επιτέθηκαν στις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων προς Sablukovka και Sukhanovo (στην περιοχή Kherson).
Πάνω από 80 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 3 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 4 μηχανοκίνητα οχήματα καταστράφηκαν.

Συνολικά οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει, από τους Ουκρανούς 331 αεροπλάνα και 169 ελικόπτερα, 2.435 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 386 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 6.335 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 882 οχήματα μάχης εξοπλισμένα με MLRS, 3.554 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου καθώς και στρατιωτικοί όλμοι70, υλικό καταστράφηκε κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Τα βασικά συμπεράσματα

Συνοψίζοντας τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, είναι δυνατόν να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι ρωσικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση στην Ουκρανία δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη φάση της ανασύνταξης και του ανεφοδιασμού.
Έφτασαν οι ενισχύσεις, αλλά έρχονται πολλοί περισσότερες.
Έτσι, οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης για «μεγάλες επιθέσεις» προς τον Bahmut και τον Ugledar είναι πρόωρες.
Οι μάχες εκεί βρίσκονται σε εξέλιξη σε τακτικό επίπεδο και δεν υποστηρίζονται από «μεγάλες κινήσεις» των ρωσικών στρατευμάτων.
Ωστόσο, ακόμη και μια μικρής κλίμακας επιθετική δραστηριότητα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικές δυσκολίες στους Ουκρανούς.

Οι αναφορές των προηγούμενων εβδομάδων καταδεικνύουν την εντατικοποίηση των ρωσικών επιδρομών σε αποθήκες, κέντρα διοίκησης και συγκεντρώσεις πυροβολικού και συστημάτων αεράμυνας των Ουκρανών στο νότιο και ανατολικό τμήμα της πρώτης γραμμής.
Αυτές οι ενέργειες, μαζί με τον βομβαρδισμό στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βιομηχανίας και στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας που έχει καταστραφεί σε ποσοστό 45%, έχουν μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση δεν βιάζεται.
Επομένως, οι μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις των Ρώσων δεν έχουν ακόμη σημειωθεί… προσεχώς θα υπάρξουν εξελίξεις…. για τον ρωσικό στρατό οι μεγάλες εξελίξεις είναι εμπρός…

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

 
 
TAGS: ΗΠΑ


e-genius.gr ...intelligent web software