x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Το πραγματικό συμφέρον των πολιτών είναι και συμφέρον της Πατρίδας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

Λίγες ημέρες μόνο έχουν περάσει από τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου μας και έχει ήδη φανεί ότι χρειάζεται πολύ προσπάθεια ακόμη για να εμπεδωθούν τα μηνύματα του Ιησού. Ο κόσμος είναι γεμάτος πολέμους και επικρατεί άκρατος Φαρισαϊσμός συμφερόντων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το παράδειγμα του σήμερα, όπου στο βωμό των συμφερόντων δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Είναι ο πόλεμος στον οποίο όλοι όσοι έχουν κάποια έμμεση ή άμεση εμπλοκή, έχουν ταυτόχρονα τα δικά τους οικονομικά, γεωπολιτικά ή ενδοσυμμαχικά συμφέροντα. Είναι ο πόλεμος στον οποίο οι κυβερνήσεις των περισσοτέρων δυτικών - ευρωπαϊκών κρατών συμμετέχουν όλο και πιο δυναμικά, με αποστολές όχι μόνον ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και σημαντικού πολεμικού υλικού. Είναι ο πόλεμος στον οποίο οι μεγάλες εταιρίες προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη και από τις δύο πλευρές, όπως οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρίες μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου.

Την περασμένη Τρίτη έλαβε χώρα στο  Ράμσταϊν της Γερμανίας, η Διεθνής διάσκεψη για την Ουκρανία. Ήταν μια συνάντηση που οργανώθηκε από τις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων κρατών, όπως η Νότια Κορέα, η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Τυνησία και άλλες, με στόχο την αποτίμηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αναγκών της Ουκρανίας στο πεδίο της άμυνας και ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων. Στην διάσκεψη συμμετείχε η Ελλάδα με τους ΥΠΑΜ και Α/ΓΕΕΘΑ, κους Παναγιωτόπουλο και Φλώρο. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες «να κινήσουν γη και ουρανό» για να συνδράμουν στην ουκρανική νίκη στον πόλεμο. Στην επίσημη σελίδα του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ στο Τουίτερ, ο κος Λόιντ χαρακτήρισε την συνάντηση ως ιστορική και ανέφερε την συμμετοχή πλέον των 40 κρατών «για να βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της αδικαιολόγητης εισβολής της Ρωσίας». Μιλώντας για την πιθανότητα οι ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, είπε ότι η Δύση «θα κάνει τα πάντα» ώστε η σύγκρουση «να μην ξεφύγει από τον έλεγχο».

Εκτιμώ ότι η διάσκεψη στο Ράμσταϊν είναι πραγματικά ιδιαίτερης σημασίας, καθόσον αποτελεί σημείο στροφής των «δυτικών» για τον σχηματισμό ενός παγκόσμιου «άτυπου» πολεμικού συνασπισμού που θα βοηθάει την Ουκρανία μέχρι να νικήσει την Ρωσία. Δικαιώνεται έτσι η αναφορά του Ρώσου ΥΠΕΞ Λαβρόφ, ότι «Το ΝΑΤΟ, στην ουσία, έχει εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία μέσω ενός αντιπροσώπου και εξοπλίζει τον αντιπρόσωπο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος». Και αυτός ο πόλεμος δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να τηρηθεί εντός ορισμένων πλαισίων. Οι πιέσεις εκατέρωθεν αυξάνονται, όπως με τις δηλώσεις του Φινλανδού ΥΠΕΞ Πέκα Χααβίστο την προηγούμενη Τετάρτη, ότι η Σουηδία και η Φινλανδία ενδέχεται να υποβάλουν αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ σχεδόν ταυτόχρονα, πιθανόν στα μέσα του Μαΐου, οπότε σύμφωνα με την Φινλανδική εφημερίδα «Ιταλέχτι» θα συναντηθούν οι πρωθυπουργοί των δύο κρατών. Βέβαια υπάρχουν οι δηλώσεις του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ κου Λόιντ σε συνέντευξη τύπου μετά την διάσκεψη, όπου είπε ότι η Δύση «θα κάνει τα πάντα» ώστε η σύγκρουση «να μην ξεφύγει από τον έλεγχο», αλλά σίγουρα αυτό μόνο καθησυχαστικό δεν είναι.

Μέσα σε αυτήν την διάσκεψη, μόνο και μόνο με τη συμμετοχή του ΥΠΑΜ κου Παναγιωτόπουλου, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε καθαρά την ένταξη εντός αυτού του συνασπισμού, οπότε αυτόματα μας ενέταξε και επίσημα πλέον στους «εχθρούς» της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν σε ομιλία του σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη προειδοποίησε για «άμεσα χτυπήματα» σε όποιον απειλήσει τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, «Αν κάποιοι απέξω κινηθούν για να παρέμβουν στις τρέχουσες εξελίξεις θα πρέπει να ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν όντως στρατηγικές απειλές για τη Ρωσία, οι οποίες είναι απαράδεκτες για μας, και ότι η απάντησή μας στις επιθέσεις θα είναι άμεση και γρήγορη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την διάσκεψη, σημειώθηκε στροφή της Γερμανίας, η οποία αποφάσισε να στείλει βαρέα οχήματα μάχης τύπου Gepard που είχε σε απόθεμα σε αποθήκες του γερμανικού στρατού, όμως επισκευασμένα και σε καλή κατάσταση. Όσον αφορά στην χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι ΗΠΑ μέσω του Αρχηγού του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Mark A. Milley, ζήτησαν από την Ελλάδα να στείλει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, όπως αυτοκινούμενα πυροβόλα M109 και άρματα μάχης M-60 A3 και Leopard 1A5. Αυτά τα άρματα, σε αντίθεση με την Γερμανία δεν είναι σε αποθήκες αλλά σχεδόν στο σύνολό τους (πλην των Μ-60) χρησιμοποιούνται από τον Ε.Σ. σε όλο το χερσαίο τμήμα της πατρίδας μας, ιδιαίτερα στην Θράκη και στον Έβρο. Κάθε απομείωση του αρματικού μας δυναμικού δεν θα επηρεάσει τα αποθέματα στις αποθήκες όπως στην Γερμανία, αλλά ολόκληρο τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας μας. Ειδικότερα σε περίπτωση που ζητηθούν άρματα που στην παρούσα φάση είναι ανεπτυγμένα εκτός του χερσαίου μας χώρου. Σύμφωνα με τους ΝΥ Times, θα υπάρχει χρηματική αποζημίωση για την κάθε προσφορά βαρέως οπλισμού αλλά εκτιμώ ότι αυτό δεν αποτελεί ουσιαστικό αντιστάθμισμα. Στην περίπτωση που παραδώσουμε τα άρματα που μας ζητάνε, θα πρέπει  οπωσδήποτε να μην επηρεάζονται οι αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας και επιπλέον να βρεθεί ένα ουσιαστικό αντιστάθμισμα, όπως με δωρεάν και άμεση παράδοση νεότερων αρμάτων μάχης. Αυτό βέβαια απαιτεί πολιτική βούληση και λεπτούς χειρισμούς, τα οποία εκτιμώ ότι δεν διαθέτει η τρέχουσα κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο έντασης του τουρκικού παραλογισμού με αναφορές στην αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών και με συνεχές μπαράζ κατάφορης παραβίασης της κυριαρχίας μας (αυτό σημαίνει υπερπτήση) σε 22 ελληνικά νησιά την προηγούμενη Τετάρτη, απαιτείται συνεχής εγρήγορση, αποφασιστικότητα και υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες. Η κυβέρνηση δήλωσε πως αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της έντασης «με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα» και στο πλαίσιο αυτό παγώνουν τα ΜΟΕ τα οποία θα συζητούνται αυτή την περίοδο, αλλά αυτό μόνον ως φαιδρότητα μπορεί να χαρακτηριστεί. Την επομένη ημέρα, την Πέμπτη η Τουρκία δεν έκανε υπερπτήσεις και πέταξαν «μόνο» ένα τουρκικό κατασκοπευτικό CN- 235 και 2 μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV (21 παραβιάσεις και σε 3 παραβάσεις). Αυτή θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να γίνουν από πλευράς μας «αποφασιστικές» επιχειρησιακές δοκιμές.

Συνεχίζοντας στα του εσωτερικού, το ρεσιτάλ των κυβερνητικών στελεχών και η πάγια τακτική τους να ρίχνουν τις αποτυχίες της άσχετης διακυβέρνησής τους στους  απείθαρχους πολίτες εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά. Ο βουλευτής της ΝΔ κος Οικονόμου, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ την προηγούμενη Τετάρτη, σε αναφορά ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς και ότι εκκρεμούν ακόμα 16.000 εντολές για διακοπή, απάντησε ότι «Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του». Σύμφωνα με το σκεπτικό του οι διακοπές στο ρεύμα, είναι επί της ουσίας αιτιολογημένες αφού όπως θεωρεί οι συνταξιούχοι μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό αλλά δεν θέλουν. Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία μας έχει φέρει σχεδόν 2500 χρόνια πίσω, στην  εποχή πριν την δημοκρατία, στην εποχή του Δράκοντα όπου όποιος δεν είχε να πληρώσει γινόταν δούλος. Επίσης θεωρεί ότι οι πολίτες οι ίδιοι ευθύνονται για τις διακοπές και όχι η παταγώδης και επιτηδευμένη αποτυχία της κυβέρνησης στα θέματα ενεργειακής πολιτικής. Και όλα αυτά την στιγμή που και το κόμμα της ΝΔ είναι καταχρεωμένο και ο ίδιος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει αρκετά σημαντικές οφειλές. Να δούμε τι θα απαντήσουν στον Πούτιν στις 20 Μαΐου, όταν δεν έχουν πληρώσει για το φυσικό αέριο και μας πει αυτός ότι το τζάμπα πέθανε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ετοιμάζεται λύση παράκαμψης μέσω των Ελληνικών εταιριών προμήθειας του ρωσικού φυσικού αερίου. Όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχει αύξηση στην τιμή του, αυτό θα είναι ακόμη μια αισχροκέρδεια της κυβέρνησης. Οι οποιεσδήποτε επιλογές που έκαναν, όσον αφορά στην ενεργειακή πολιτική θα έπρεπε να ήταν και δίκαιες και να μπορούν να εφαρμοστούν. Προτίμησαν όμως να έχουμε ήδη πάρα πολύ ακριβή ενέργεια που να μην μπορούμε να την πληρώσουμε, αλλά την ίδια στιγμή και οι ίδιοι να έχουν τεράστιες αμοιβές και να προωθούν άστοχες επιλογές που είναι αρεστές εκτός συνόρων πχ Γερμανία.

Αυτά κύριοι πρέπει να τελειώνουν. Βέβαια η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη το καθυστερεί όσο μπορεί γιατί πρώτον έχει αναλάβει την ευθύνη να ολοκληρώσει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεύτερον γιατί αναμένονται σημαντικές εισροές κεφαλαίων, τόσο από τις προσφορές όπλων για την Ουκρανία, όσο και από τα πρώτα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα ποσά αυτά σίγουρα θέλει να τα διαχειριστεί η κυβέρνηση της ΝΔ για να φέρει την «ανάπτυξη» μέσω έργων που θα ανατίθενται προκλητικότατα στους ημέτερούς της. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το πραγματικό τους συμφέρον είναι και συμφέρον της πατρίδα μας και υπέρκειται του μικροβολέματος που υπόσχονται τα ψηφοθηρικά κόμματα. Στις επόμενες εκλογές πρέπει όλοι να ψηφίσουν για το καλό της χώρας, να ψηφίσουν πέραν από τα συστημικά κόμματα, να ψηφίσουν το Εθνικό κόμμα Έλληνες. Ελπίζω η Ανάσταση του Κυρίου να μας δώσει αγάπη και φώτιση και να βαδίζουμε πάντα στον δρόμο του. Χριστός Ανέστη, είθε σύντομα και η Ελλάδα μας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software