x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εικόνες ντροπής: Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής- Αδιάφορα σφυρίζουν οι αρμόδιοι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Επίδειξη οπλισμού έκανε το πλήρωμα τουρκικού σκάφους που με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να προκαλέσει φθορές σε πλοίο του Λιμενικού επειδή τους ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια. Η ελληνική πλευρά σφυρίζει αδιάφορα στην παραβιαση της εθνικής μας κυριαρχίας καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη κυβερνητική τοποθέτηση. Αν αυτό δεν κινείται στα όρια του θερμού επεισοδίου, τότε τι είναι;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΔΩ

 Τι αναφέρει το δελτίο Τύπου του Λιμενικού

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. νότια Σαμιοπούλας ν. Σάμου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφος δύναμης FRONTEX.

Πρωινές ώρες σήμερα, Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας, το οποίο είχε δεσμευτεί από το ΕΚΣΕΔ να συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εντόπισε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μία (01) σορό, ενημερώνοντας τουρκική ακταιωρό, η οποία έπλεε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων για την παραλαβή της.

 

Στη συνέχεια, τουρκική ακταιωρός, η οποία έπλεε σε παρακείμενη περιοχή, εισήλθε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη διαδικασία περισυλλογής της σορού και ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε την ακταιωρό προκειμένου να της επισημάνει ότι έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να προκαλέσει φθορά στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα προέβη σε επίδειξη οπλισμού.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω τουρκική ακταιωρός δεν είχε καμία ουσιαστική συνδρομή στην περιοχή για έρευνα προς εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα, ούτε δήλωσαν στον έχοντα τον συντονισμό της επιχείρησης ΕΚΣΕΔ την παρουσία της.

 

Σημειώνεται ότι οι κινήσεις της τουρκικής ακταιωρού δυσχέραιναν το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της δύναμης FRONTEX καθώς και την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα παρουσία ιταλικού σκάφους της δύναμης FRONTEX, το πλήρωμα του οποίου κατέγραψε το συμβάν προκειμένου να ενημερώσει τον Οργανισμό FRONTEX για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.



e-genius.gr ...intelligent web software