x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σκάνδαλο Πάτση: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την αποπομπή του Ανδρέα Πάτση, καθώς όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Θα ήταν απλώς αστείο, αν δεν ήταν για κλάματα και αν καταδείκνυε την υποκρισία αλλά και το θράσος απέναντι στους πολίτες όσων μοίραζαν δημόσιο χρήμα στον γαλάζιο, διαγραφέντα πια βουλευτή, Ανδρέα Πάτση.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις για τον βουλευτή Γρεβενών κα τα χρήματα που εισέπραττε από τα ΕΛΤΑ η δικηγορική εταιρεία του, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο οποιος υπέγραφε τα σχετικά κονδύλια.

Φυσικά, το θέμα με τις πληρωμές των ΕΛΤΑ προς τον Πάτση δεν προέκυψε σήμερα. Το Documento είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο του 2021, ότι η εταιρεία του γαλάζιου βουλευτή, έπαιρνε δημόσιο χρήμα για την παροχή νομικών υπηρεσιών.

Τότε από τα ταμεία των ΕΛΤΑ είχαν βγει για λογαριασμό της δικηγορικής εταιρείας του Ανδρέα Πάτση 160.052 ευρώ, αλλά φυσικά ο κύριος Κωνσταντόπουλος, δεν εθίγη και δεν παραιτήθηκε, ούτε η κυβέρνηση απάντησε σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το θέμα βέβαια δεν είναι απλώς ότι δεν παραιτήθηκε, αλλά ότι από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία του Πάτση συνέχισε να παίρνει χρήματα από τα ΕΛΤΑ και έφτασε να έχει εισπράξει μέχρι σήμερα που μιλάμε πάνω από ένα εκατ. ευρώ.

 

Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση για νομικές υπηρεσίες, τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν τα εξής:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την διεθνή Νομική Εταιρεία DLA Piper UK LLP, για την εκπροσώπησή τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα στην Κομισιόν και την DG Comp. Η συνεργασία με τον Διεθνή Νομικό Οίκο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα παραπάνω θέματα κατέστη αναγκαία λόγω της ανάγκης συστηματικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ σε εξειδικευμένα θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Καθολικών Υπηρεσιών κλπ. τα οποία προέκυψαν από την έναρξη υλοποίησης των δράσεων μετασχηματισμού της Εταιρείας το 2021.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες για τις οποίες κατέστη αναγκαία η σύμβαση, αφορούν:

 

1. Τη νομική εκπροσώπηση και υποστήριξη για ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου ανταγωνισμού, δικαίου κρατικών ενισχύσεων, αναφορικά με διαδικασίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιων ανεξάρτητων και άλλων διοικητικών Ευρωπαϊκών αρχών ή/και των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά:

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57982 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για ζημία που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57538 ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή / και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων αναφορικά με καταγγελία σχετικά με τυχόν κρατική ενίσχυση υπέρ των ΕΛΤΑ.

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.56616 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για την παροχή καθολικής υπηρεσίας και οποιαδήποτε επακόλουθη συναφή διαδικασία.

-Την παροχή νομικών υπηρεσιών για κάθε συναφές θέμα που αφορά τα ανωτέρω.

Η χρονική διάρκεια της Σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, τιμολογείται μηνιαίως και σε κάθε περίπτωση μέχρις ολοκληρώσεως των υποθέσεων που αφορούν οι παραπάνω υπηρεσίες.

Η τιμολόγηση των υπηρεσιών, γίνεται με βάση τους επίσημους τιμοκαταλόγους της DLA Piper. Τα δε ποσά των τιμολογίων αποστέλλονται προς πληρωμή από την έδρα της εταιρείας και τις οικονομικές της υπηρεσίες, προς τις οποίες γίνεται και η πληρωμή. Σημειώνεται, δε, ότι όλες οι αποφάσεις πληρωμών, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο “Πρόγραμμα Διαύγεια”, στο πλαίσιο του ν. 3861/2010 και του ν. 4727/2020

Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της.

Παρ’ όλα αυτά, για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στο Διευθύνοντα Συμβούλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software