x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Ζελένσκι επέβαλε κυρώσεις κατά του Ιβάν Σαββίδη!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Λαέ του ΠΑΟΚ ο Ζελένσκι επιτίθεται στον ΠΑΟΚ. Επιτίθεται στη Σαλονίκη!

Ο Ζελένσκι επέβαλε κυρώσεις κατά του Ιβάν Σαββίδη.

Το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, το «κλείδωμα» κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και η απαγόρευση των επενδύσεων είναι μεταξύ των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε το καθεστώς του Κιέβου σε 2.500 Ρώσους επιχειρηματίες και τραπεζίτες που θεωρεί ότι είναι άνθρωποι του Πούτιν.

Ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου ΠΑΟΚ, ο γνωστός ελληνορώσος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδη, η σχέση του οποίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής στα δυτικά ΜΜΕ.

 

Οι κυρώσεις κατά του Ιβάν Σαββίδη τέθηκαν σε ισχύ σε σχέση με το Διάταγμα του Προέδρου της Ουκρανίας με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2022 Αρ. 727/2022 και εισάγονται για περίοδο 10 ετών.

O Ζελένσκι επιτίθεται στον ΠΑΟΚ. Επιτίθεται στη Σαλονίκη!

Λαέ του ΠΑΟΚ ο Ζελένσκι επιτίθεται στον ΠΑΟΚ.

Ο Ζελένσκι επέβαλε κυρώσεις κατά του Ιβάν Σαββίδη αναφέρει το rua.gr
Το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, το «κλείδωμα» κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και η απαγόρευση των επενδύσεων είναι μεταξύ των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε το καθεστώς του Κιέβου σε 2.500 Ρώσους επιχειρηματίες και τραπεζίτες που θεωρεί ότι είναι άνθρωποι του Πούτιν.

 

Ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, ο γνωστός ελληνορώσος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης….

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την απόφαση του Ζελένσκι να εφαρμόσει τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας για επιβολή κυρώσεων σε άτομα που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο της Ρωσίας. Αυτό ανέφεραν και διεθνή ΜΜΕ, που προσθέτουν ότι η απόφαση για τις κυρώσεις αφορά 2.507 φυσικά πρόσωπα και 1.374 νομικά πρόσωπα. Εστιάζουν επίσης στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τα υπογεγραμμένα διατάγματα, ζητήθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ, των ΗΠΑ και άλλων χωρών σχετικά με την εφαρμογή κυρώσεων και να θέσει το θέμα της θέσπισης παρόμοιων περιοριστικών μέτρων κατά άτομα που περιλαμβάνονται στον ουκρανικό κατάλογο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ονομάτων επιχειρηματιών και τραπεζιτών, εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη, είναι οι Ρομάν Αμπράμοβιτς, Αλίσερ Ουσμάνοφ, Βλαντιμίρ Ποτάνιν και η Εκατερίνα Τιχόνοβα, κόρη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα, στρατιωτικοί και Ρωσικά νομικά πρόσωπα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων σε περισσότερα από δύο χιλιάδες Ρώσους ιδιώτες και εταιρείες.

 

Επιβάλλονται κυρώσεις κατά του Ιβάν Σαββίδη για περίοδο 10 ετών

Ειδικότερα, το επίσημο έγγραφο για την παράταση των κυρώσεων, απόφαση που τέθηκε σε ισχύ σε σχέση με το Διάταγμα του Προέδρου της Ουκρανίας της 19ης Οκτωβρίου 2022 Αρ. 727/2022 σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη, αναφέρει:

«Savvidi Ivan Ignatovich (Savvidi Ivan Ignatievich, Savvidi Ivan), γεν. 27 Μαρτίου 1959, πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας, πληροφορίες σύμφωνα με το Ενιαίο Κρατικό Μητρώο Φορολογουμένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τα περιοριστικά μέτρα που του επιβλήθηκαν για περίοδο 10 ετών είναι τα ακόλουθα:

 

1 δέσμευση περιουσιακών στοιχείων – προσωρινή στέρηση του δικαιώματος χρήσης και διάθεσης περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε ατομική ή νομική οντότητα, καθώς και περιουσιακά στοιχεία για τα οποία ένα τέτοιο πρόσωπο μπορεί άμεσα ή έμμεσα (μέσω άλλων φυσικών ή νομικών οντοτήτων) να εκτελέσει ενέργειες πανομοιότυπες σε περιεχόμενο στην άσκηση του δικαιώματος διάθεσής τους.
2 περιορισμός εμπορικής δραστηριότητας (πλήρης παύση).
3 περιορισμός, μερική ή πλήρης παύση της διέλευσης πόρων, πτήσεων και μεταφορών μέσω του εδάφους της Ουκρανίας (πλήρης παύση)·
4 πρόληψη της απόσυρσης κεφαλαίων εκτός Ουκρανίας.
5 αναστολή οικονομικών και χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων.
6 ακύρωση ή αναστολή αδειών και λοιπών αδειών, η λήψη (διαθεσιμότητα) των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση συγκεκριμένου είδους δραστηριότητας, ιδίως την ακύρωση ή την αναστολή ειδικών αδειών χρήσης υπεδάφους.
7 απαγόρευση συμμετοχής στην ιδιωτικοποίηση, μίσθωση κρατικής περιουσίας κατοίκων ξένου κράτους και προσώπων που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από κατοίκους ξένου κράτους ή ενεργούν προς το συμφέρον τους.

8 απαγόρευση ή περιορισμός εισόδου ξένων πολιτικών πλοίων και πολεμικών πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας, στα εσωτερικά της ύδατα, στους λιμένες και στα αεροσκάφη της στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας ή στην προσγείωση στο έδαφος της Ουκρανίας (πλήρης απαγόρευση)·
9 απαγόρευση έκδοσης αδειών και αδειών από την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας για επενδύσεις σε ξένο κράτος, τοποθέτηση αξιών νομισμάτων σε λογαριασμούς και καταθέσεις στο έδαφος ξένου κράτους.
10 αναστολή της έκδοσης αδειών, αδειών εισαγωγής στην Ουκρανία από ξένο κράτος ή εξαγωγής νομίσματος από την Ουκρανία και περιορισμός της έκδοσης μετρητών σε κάρτες πληρωμής που εκδίδονται από κατοίκους ξένου κράτους.
11 απαγόρευση μεταφοράς τεχνολογίας, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
12 στέρηση κρατικών βραβείων της Ουκρανίας, άλλες μορφές αναγνώρισης.
13 απαγόρευση απόκτησης ιδιοκτησίας γης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software