x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Στρατιωτικός νόμος από τον Πούτιν: Πως σχολιάζουν δυτικοί αναλυτές την κίνηση του

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε τέσσερις «προσαρτημένες» περιοχές της Ουκρανίας – Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

«Θα σταλεί αμέσως για έγκριση στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και η Κρατική Δούμα θα ενημερωθεί για την απόφαση», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτικές δηλώσεις κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Εργαζόμαστε για να λύσουμε πολύ δύσκολα καθήκοντα μεγάλης κλίμακας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και το ασφαλές μέλλον της Ρωσίας, να προστατεύσουμε τον λαό μας… Όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ή εκπαιδεύονται σε πεδία βολής και κέντρα εκπαίδευσης θα πρέπει να αισθάνονται την υποστήριξή μας και να γνωρίζουν ότι έχουν Η μεγάλη, σπουδαία χώρα μας και ο ενωμένος λαός μας πίσω από την πλάτη τους».

Ο Πούτιν έδωσε επίσης εντολή στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα ειδικό συντονιστικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν για να συνεργαστεί με τις «προσαρτημένες» περιοχές για την ενίσχυση της πολεμικής προσπάθειας της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν καταγγείλει την προσπάθεια της Ρωσίας να διεκδικήσει επίσημα τις περιοχές ως μια άνευ ουσίας πολεμική τακτική.
 
Καθώς ο Πούτιν ανακοίνωσε τον στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις «προσαρτημένες» περιοχές, ειδικοί και δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν την κίνηση ως «σαφή απάντηση στις πρόσφατες στρατιωτικές αποτυχίες».

Ο Μαξ Σέντον, ο επικεφαλής του γραφείου των FT στη Μόσχα, έγραψε στο Twitter: «Ο Πούτιν λέει ότι εισάγει στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις μερικώς κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε τον περασμένο μήνα. Αυτό παρουσιάζεται ως τεχνικό στοιχείο – είπε ότι υπάρχει ήδη de facto – αλλά είναι μια σαφής απάντηση στις πρόσφατες στρατιωτικές αποτυχίες καθώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας προχωρά».

Ο Φέλιξ Λάιτ, ανταποκριτής του Reuters, είπε: «Υφέρπων στρατιωτικός νόμος στη Ρωσία: η πλήρης έκδοση που εισήχθη στις τέσσερις προσαρτημένες ουκρανικές περιοχές. «οικονομική κινητοποίηση» και περιορισμοί της ελευθερίας μετακίνησης σε 6 περιοχές κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων, συν την Κριμαία».

Ένας άλλος ανταποκριτής στη Μόσχας από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Τζέιμς Κόρντελ, σχολίασε επίσης στο Twitter σχετικά με τη νέα ανακοίνωση λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τα διατάγματα του Κρεμλίνου προχωρούν πολύ περισσότερο από ό,τι είπε ο Πούτιν στην ομιλία του (ως συνήθως) για τον στρατιωτικό νόμο, περιγράφοντας σαρωτικά νέα μέτρα ασφαλείας, κίνηση περιορισμών, έλεγχοι οχημάτων σε μεγάλο μέρος της δυτικής και νότιας Ρωσίας».
 


e-genius.gr ...intelligent web software