x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«ΜΑΥΡΗ» σφαλιάρα Έλον Μασκ στους Ουκρανούς: Πληρώστε αλλιώς ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΕΛΟΣ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Καλεί το Πεντάγωνο να βάλει το χέρι ΒΑΘΙΑ στην τσέπη, ειδάλλως οι Αμερικανό-Ουκρανοί θα είναι ΤΥΦΛΟΙ στο πεδίο της μάχης…

Όπως μεταδίδει το CNN:

Από τότε που άρχισαν να φτάνουν στην Ουκρανία την περασμένη άνοιξη, τα τερματικά δορυφορικού διαδικτύου Starlink, που κατασκευάστηκαν από το SpaceX του Elon Musk, ήταν ζωτικής σημασίας πηγή επικοινωνίας για τον στρατό της Ουκρανίας, επιτρέποντάς του να πολεμά εναντίον της Ρωσίας και να παραμένει συνδεδεμένος, ακόμη και όταν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου καταστραφούν.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί περίπου 20.000 δορυφορικές μονάδες Starlink στην Ουκρανία, με τον Μασκ να αναρτά στο Twitter την Παρασκευή ότι «η επιχείρηση κόστισε στην SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους».

 

Ωστόσο, αυτές οι φιλανθρωπικές συνεισφορές ενδέχεται να πλησιάζουν στο τέλος τους, καθώς η SpaceX έχει προειδοποιήσει το Πεντάγωνο ότι ενδέχεται να σταματήσει να χρηματοδοτεί την υπηρεσία στην Ουκρανία, εκτός εάν ο αμερικανικός στρατός καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Έγγραφα που έλαβε το CNN δείχνουν ότι τον περασμένο μήνα το SpaceX του Μασκ έστειλε επιστολή στο Πεντάγωνο, λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την υπηρεσία Starlink ως έχει. Η επιστολή ζητούσε επίσης από το Πεντάγωνο να αναλάβει την χρηματοδότηση για την κυβέρνηση της Ουκρανίας και την στρατιωτική χρήση του Starlink, η οποία, η SpaceX ισχυρίζεται, ότι θα κοστίσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια για το υπόλοιπο του έτους και θα μπορούσε να κοστίσει κοντά στα 400 εκατομμύρια δολάρια για τους επόμενους 12 μήνες.

«Δεν είμαστε σε θέση να δωρίσουμε περαιτέρω τερματικά στην Ουκρανία ή να χρηματοδοτήσουμε τα υπάρχοντα τερματικά για αόριστο χρονικό διάστημα», έγραψε ο διευθυντής κυβερνητικών πωλήσεων της SpaceX στο Πεντάγωνο στην επιστολή του Σεπτεμβρίου.

Σε μια ξεχωριστή συνοδευτική επιστολή προς το Πεντάγωνο, ένας εξωτερικός σύμβουλος που εργάζεται για τη SpaceX έγραψε: «Η SpaceX παίρνει τρομερά δύσκολες αποφάσεις. Δεν νομίζω ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρέχουν πρόσθετα τερματικά ή υπηρεσία, όπως ζητά ο στρατηγός Zaluzhniy».

 

Τα έγγραφα, τα οποία δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως, ρίχνουν φως στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις που έχουν προσφέρει εκατομμύρια δολάρια σε υλικό επικοινωνιών και υπηρεσίες στην Ουκρανία με μικρό κόστος για το Κίεβο.

Οι επιστολές έρχονται εν μέσω πρόσφατων αναφορών για εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας του Starlink, καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να ανακαταλάβουν το έδαφος που κατέχεται από την Ρωσία, στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας.

Πηγές, που γνωρίζουν τις διακοπές, ανέφεραν ότι επηρέασαν ξαφνικά ολόκληρη την πρώτη γραμμή: «Αυτό επηρέασε κάθε προσπάθεια των Ουκρανών να κερδίσουν σε αυτό το μέτωπο», είπε ένα άτομο που γνωρίζει τις διακοπές και μίλησε στο CNN υπό τον όρο της ανωνυμίας: «Το Starlink είναι ο κύριος τρόπος επικοινωνίας των μονάδων στο πεδίο της μάχης».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software