x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Οι μουσουλμάνοι πρέπει να πολεμήσουν» δήλωσε ο Ερντογάν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:

"Πιστεύουμε ότι η καταπολέμηση της ανερχόμενης ισλαμοφοβίας είναι ζήτημα όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Οι μουσουλμάνοι πρέπει να αντιδράσουν σθεναρά, να αναζητήσουν τα δικαιώματά τους σε νόμιμους λόγους και να αγωνιστούν ενάντια σε αυτήν την αδικία, την ανομία και διακρίσεις, που στοχεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους». Ακριβώς όπως η επιδημία πανώλης, η ισλαμοφοβία συνεχίζει να εξαπλώνεται ιδιαίτερα στις δυτικές χώρες, δηλητηριάζοντας όλα τα τμήματα της κοινωνίας από τους ανθρώπους στους δρόμους μέχρι τους πολιτικούς, τους εργαζόμενους έως τους δημόσιους λειτουργούς. Η ατμόσφαιρα μίσους που προωθείται από ανεύθυνα μέσα ενημέρωσης επηρεάζει επίσης αρνητικά τους μουσουλμάνους καθώς και εκατομμύρια ανθρώπους με διαφορετικές γλώσσες, θρησκείες, καταγωγή και πολιτισμούς. Οι ενοχλητικές συζητήσεις στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία αποκαλύπτουν τις επικίνδυνες διαστάσεις της ισλαμοφοβίας και του πολιτιστικού ρατσισμού. Ως μέλη ενός πολιτισμού που βλέπει τους ανθρώπους ως αξιοσημείωτα πλάσματα και λέει:

«Αφήστε τους ανθρώπους να ζήσουν για να ζήσει το κράτος», δεν αποδεχόμαστε ποτέ τις διακρίσεις μεταξύ των καταπιεσμένων και των θυμάτων. Ο αγώνας ενάντια στην αυξανόμενη ισλαμοφοβία δεν είναι μόνο για τους μουσουλμάνους. Πιστεύουμε ότι είναι θέμα όλης της ανθρωπότητας. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τις ισλαμοφοβικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία το 2019 και στον Καναδά το 2021. Μπροστά σε αυτήν την αδικία, την παρανομία και τις διακρίσεις, που στοχεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους μαζί τους, οι μουσουλμάνοι πρέπει να αντιδράσουν σθεναρά, να αναζητήσουν τα δικαιώματά τους σε νόμιμους λόγους και να πολεμήσουν.

«Βλέπω το 2ο Διεθνές Φόρουμ ΜΜΕ ως ένα πολύτιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», είπε. Όλα αυτά τα ανέφερε μπροστά σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Η μετάφραση είναι αποκλειστικά για την Ελεύθερη Ώρα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software