x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Χάος στη Γαλλία: Ξύλο στους δρόμους και ατελείωτες ουρές για λίγη βενζίνη!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πρωτοφανείς εικόνες στην Γαλλία από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των μεγάλων διυλιστηρίων που έχουν «παραλύσει» την χώρα, ενώ το ένα τρίτο των πρατηρίων καυσίμων αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να παίζουν ξύλο μεταξύ τους για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους!

Πολλά από τα πρατήρια έχουν μείνει χωρίς βενζίνη, ενώ σε άλλα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Τα νεύρα των Γάλλων δοκιμάζονται από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις, με τον εκνευρισμό πολλές φορές να οδηγεί σε συμπλοκές, αντεγκλήσεις και ξύλο.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, πολλά οχήματα όπως περιπολικά «μένουν» στη μέση του δρόμου, ενώ η κατάσταση πολλές φορές ξεφεύγει με πολίτες να φτύνουν και να ξυλοκοπούν ο ένας τον άλλον.

 

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=pIgG_LjgCao

 

Χαρακτηριστικό της πρωτοφανούς κατάστασης είναι ότι πολλοί οδηγοί από τη Γαλλία αναζητούν ανεφοδιασμό σε όμορες χώρες, όπως το Βέλγιο.

Έτσι, τα βελγικά πρατήρια καυσίμων κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία καταγράφουν αύξηση της ζήτησης κατά 15-20% τις τελευταίες ημέρες.

 

Οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια και τις αποθήκες καυσίμων Esso-ExxonMobil και TotalEnergies στην περιοχή της βόρειας Νορμανδίας της Γαλλίας ψήφισαν την Τετάρτη υπέρ της συνέχισης της απεργίας για μισθολογικές διαφωνίες με τους εργοδότες, παρόλο που η κυβέρνηση ξεκίνησε επίταξη διατάσσοντας το βασικό προσωπικό να ξαναρχίσει την εργασία στην αποθήκη καυσίμων Port-Jérôme.

«Οι μισθολογικές διαφωνίες δεν δικαιολογούν το να μπλοκάρετε τη χώρα», είπε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα, όταν παρακάλεσε τις εταιρείες και τα συνδικάτα να βρουν έναν συμβιβασμό, ενώ έμμεσα επέκρινε τους απεργούς λέγοντας ότι «ο αποκλεισμός δεν είναι τρόπος διαπραγμάτευσης.»

«Είστε όλοι στόχοι, η κυβέρνηση θέλει να μας αναγκάσει να ξαναρχίσουμε τη δουλειά, θα αγωνιστούμε ενάντια σε μια ξεκάθαρη αμφισβήτηση του δικαιώματος στην απεργία. Δεχόμαστε επίθεση κατά μέτωπο για το δικαίωμά μας στην απεργία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της CGT, Κριστόφ Ομπέρ.

Οι εργαζόμενοι της TotalEnergies σε διυλιστήρια και αποθήκες καυσίμων στην περιοχή της Φλάνδρας της Νορμανδίας καθώς και στη δυτική περιοχή του Λίγηρα-Ατλαντίκ την Τετάρτη ψήφισαν επίσης υπέρ της συνέχισης της απεργίας, σύμφωνα με αξιωματούχους της CGT.

 

Οι απεργίες είχαν ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα καύσιμα σε πολλά πρατήρια, αναγκάζοντας τους οδηγούς να περιμένουν σε μεγάλες ουρές για να γεμίσουν τα οχήματά τους. Μερικά πρατήρια υγρών καυσίμων έκλεισαν επίσης προσωρινά εν αναμονή των παραδόσεων.

 

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ την Τρίτη χαρακτήρισε τη διάλυση των απεργιών και των αποκλεισμών ως «τη μόνη λύση».

Μόλις η πρόσβαση σε διυλιστήρια και αποθήκες ήταν ελεύθερη, θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επανέλθει η κατάσταση των καυσίμων στο φυσιολογικό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ολιβιέ Βεράν.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software