x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέα ρωσοτουρκική συνεργασία στο φυσικό αέριο;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
ΜΕ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΣΙΜΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

Μιλώντας σε ενεργειακό φόρουμ στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι επιθέσεις στους αγωγούς, τους οποίους οι ευρωπαϊκές και δυτικές κυβερνήσεις έχουν χαρακτηρίσει δολιοφθορά, αποτελούν «επικίνδυνο προηγούμενο». Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αγωγοί μπορούν να επισκευαστούν και τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει αέριο μέσω του Nord Stream 2, μία γραμμή του οποίου είναι ασφαλής, όπως είπε.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ε.Ε.» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα δεν ευθύνεται για τις υψηλές τιμές ενέργειας στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επιπλέον ότι δεν πρέπει να γίνεται «πολιτικοποίηση» του ζητήματος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ κατηγόρησε την Ε.Ε. για ανεπαρκείς επενδύσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

«Μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλος κόμβος αερίου για την Ευρώπη στην Τουρκία»

Ο Ρώσος πρόεδρος -ο οποίος αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν– σημείωσε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ανακατευθύνει στη Μαύρη Θάλασσα τις προμήθειες που προορίζονταν για τον αγωγό Nord Stream προκειμένου να δημιουργηθεί στην Τουρκία ένας μεγάλος ενεργειακός κόμβος αερίου για την Ευρώπη.

 

 

 

«Θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε τους χαμένους όγκους κατά μήκος των Nord Stream από τον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και με τον τρόπο αυτό να κάνουμε τις κύριες οδούς για την προμήθεια του καυσίμου μας, του φυσικού αερίου μας στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο κόμβο αερίου για την Ευρώπη στην Τουρκία», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό, βέβαια, αν οι εταίροι μας ενδιαφέρονται. Και αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να εφαρμοστεί».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να διατηρήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι το 2025, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν θα παραχωρήσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά ενέργειας παρά τις κυρώσεις της Δύσης. Ο Πούτιν χαιρέτισε επίσης την απόφαση του ΟΠΕΚ+, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, ανέφερε ότι η επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου είναι «απειλή για δισεκατομμύρια ανθρώπους».



e-genius.gr ...intelligent web software