x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ρώσος μεγιστάνας λιπασμάτων: «Ετοιμαστείτε για παγκόσμια επισιτιστική κρίση»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ρώσος μεγιστάνας λιπασμάτων και άνθρακα Αντρέι Μελνιτσένκο υποστήριξε ότι έρχεται παγκόσμια επισιτιστική κρίση, εκτός εάν σταματήσουν άμεσα οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, διότι οι τιμές των λιπασμάτων αυξάνονται τόσο γρήγορα που πολλοί αγρότες δεν μπορούν πλέον να τα αγοράσουν.

Αρκετοί από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας έχουν κάνει δημοσίως έκκληση για ειρήνη από τότε που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτική επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, μεταξύ των οποίων οι Μιχαΐλ Φρίντμαν, Πιοτρ Άβεν και Όλεγκ Ντεριπάσκα. «Τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι πραγματικά τραγικά. Χρειαζόμαστε επειγόντως ειρήνη», δήλωσε ο 50χρονος Μελνιτσένκο, Ρώσος γεννημένος στη Λευκορωσία με Ουκρανή μητέρα, σε δήλωσή του που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον εκπρόσωπό του. «Ένα από τα θύματα αυτής της κρίσης θα είναι η γεωργία και τα τρόφιμα», υποστήριξε ο Μελνιτσένκο, ο οποίος ίδρυσε την EuroChem, έναν από τους μεγαλύτερους στη Ρωσία παραγωγούς λιπασμάτων, που μεταφέρθηκε στο Τσουγκ της Ελβετίας, το 2015, και τη SUEK, τον κορυφαίο παραγωγό άνθρακα στη Ρωσία.

Ο Πούτιν προειδοποίησε την περασμένη Πέμπτη ότι οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως μπορεί να αυξηθούν λόγω της εκτίναξης των τιμών λιπασμάτων, εάν η Δύση προκαλέσει προβλήματα για τους εξαγωγείς λιπασμάτων της Ρωσίας -που αντιστοιχούν στο 13% της παγκόσμιας παραγωγής. Ο πόλεμος «έχει ήδη οδηγήσει σε άλμα τιμών στα λιπάσματα που δεν είναι πλέον προσιτά από οικονομικής άποψης για τους αγρότες», δήλωσε ο Μελνιτσένκο. Ανέφερε, επίσης, ότι οι εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων, που ήδη διαταράχθηκαν λόγω της Covid-19, υφίστανται τώρα ακόμα περισσότερες πιέσεις.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software