x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ρωσικού αεροσκάφους και αμερικανικών drones στη Συρία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ένα από τα στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη της απέφυγε μια σύγκρουση με αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Συρίας, σε ένα σοβαρό περιστατικό που έχει επαναληφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης της Συρίας, Όλεγκ Εγκόροφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Novosti», είπε ότι το αεροσκάφος An-26 των Ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων απέφυγε μια σύγκρουση με δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη βόρεια Συρία.

Ο Εγκόροφ πρόσθεσε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνεχίζει να πραγματοποιεί «παράνομες» πτήσεις με drone πάνω από τη Συρία.

Πρόσθεσε ότι «το δυστύχημα συνέβη στις 3 Οκτωβρίου στις 4:25 GMT, όταν το An-26, το οποίο εκτελούσε αποστολή ανεφοδιασμού σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, έπρεπε να αποφύγει μια σύγκρουση με δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 και MQ-1 στο βόρεια Συρία.

 

Επισήμανε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός στρατός παραβιάζει τις διατάξεις του μνημονίου συνεννόησης για την πρόληψη ατυχημάτων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας κατά τις επιχειρήσεις στη Συρία».

Το βόρειο τμήμα της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF ο πυρήνας τους είναι κουρδικές μονάδες). Το SDS υποστηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κύριο μέρος των ρωσικών δυνάμεων αποσύρθηκε από το έδαφος της Συρίας στα τέλη του 2017. Ο ρωσικός στρατός παρέμεινε μόνο στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ και στο κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης στο λιμάνι Ταρτούς, η Μόσχα μισθώνει αυτές τις βάσεις για μια περίοδο 49 ετών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software