x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέο αμερικανικό πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία - Έξαλλοι οι Ρώσοι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν 625 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία σε πρόσθετο οπλισμό συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), για να λάβουν απάντηση από τη Ρωσία ότι κινδυνεύουν να κλιμακώσουν τον πόλεμο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ζελένσκι την Τρίτη, καθώς η Ουκρανία συνεχίζει μια επίθεση στα νότια και τα ανατολικά της χώρας για την απελευθέρωση περιοχών που κατέλαβε η Ρωσία μετά την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι δυνάμεις του σημειώνουν «ταχεία και ισχυρά» κέρδη και ότι έχουν ανακαταλάβει «δεκάδες» χωριά στα δύο μέτωπα των μαχών.

Ο Μπάιντεν, τόνισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο, ενώ «δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία καθώς υπερασπίζεται τον εαυτό της από τη ρωσική επιθετικότητα για όσο χρόνο χρειαστεί».

Το στρατιωτικό πακέτο είναι το πρώτο από τότε που η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προσάρτησε επίσημα τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας μετά από μια σειρά δημοψηφισμάτων.

 75.000 φυσίγγια, 200 οχήματα με προστασία από νάρκες είναι ανάμεσα στα όπλα του πακέτου.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις από τα πλαστά δημοψηφίσματα της Ρωσίας και η απόπειρα προσάρτησης σε νέες αποκαλύψεις βαρβαρότητας εναντίον αμάχων στην ουκρανική επικράτεια που προηγουμένως ελεγχόταν από τη Ρωσία ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Τα προηγμένα όπλα βοήθησαν την Ουκρανία στην προσπάθειά της να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα εν μέσω μιας ταχείας επίθεσης που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και εξασφάλισε γρήγορα τον έλεγχο της περιοχής του Χάρκοβο από τη Ρωσία.

Η Ουκρανία προσπαθεί τώρα να κάνει περαιτέρω εισβολές στα νότια και τα ανατολικά πριν ψυχράνει ο καιρός και προτού η Ρωσία μπορέσει να αναπτύξει τους 300.000 εφέδρους που κλήθηκαν σε μια αντιλαϊκή μερική επιστράτευση πριν από δύο εβδομάδες.

Η απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια προκάλεσε κριτική από τον Ανατόλι Αντόνοφ, πρεσβευτή της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος προειδοποίησε για πιθανές συνέπειες.

«Το αντιλαμβανόμαστε ως άμεση απειλή για τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε ο Αντόνοφ.

«Η προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους όχι μόνο συνεπάγεται παρατεταμένη αιματοχυσία και νέα θύματα, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών χωρών».
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software