x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν αμάχους στο Χάρκοβο – Κατευθύνονταν σε περιοχή υπό ρωσικό έλεγχο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε σε αυτοκινητοπομπή προσφύγων στην ανατολική περιοχή του Χαρκόβου, σκοτώνοντας πάνω από 30 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στην Ρωσία

«Μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βομβάρδισαν ξανά κατά φάλαγγας πολιτικών οχημάτων που κινούνταν προς το έδαφος που ελέγχεται από την Ρωσική Ομοσπονδία», σχολιάζει η Readovka.

Ο Rodion Miroshnik έγραψε στο κανάλι του Telegram ότι μεταξύ των νεκρών στον βομβαρδισμό του πυροβολικού περιλαμβάνονται παιδιά και ισχυρίστηκε ότι ο ουκρανικός στρατός ήξερε ακριβώς ποιους βομβάρδιζε, καθώς φέρεται ότι είχαν χρησιμοποιήσει drones για να εντοπίσουν την συνοδεία προσφυγικών οχημάτων και «εξόντωσαν άμαχο πληθυσμό».

 

Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πτώματα, καθώς οι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζονται.

Το υπουργείο Υγείας της δημοκρατίας δήλωσε ότι άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά που έχασαν τους γονείς τους από τους βομβαρδισμούς.

 

Την ίδια ώρα το Κίεβο ισχυρίζεται πως ρωσικός πύραυλος χτύπησε οχηματοπομπή, η οποία μετέφερε Ουκρανούς πολίτες κοντά στην πόλη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής από το χτύπημα υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες, όλοι τους άμαχοι.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε αυτοκινητοπομπή πολιτών στα περίχωρα της πόλης. Οι άνθρωποι στέκονταν στην ουρά για να φύγουν για τα κατεχόμενα εδάφη για να παραλάβουν τους συγγενείς τους και να παραδώσουν βοήθεια. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο», έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ.

Το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για το χτύπημα αυτό.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software