x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εξωφρενικές δηλώσεις Αποστολάκη για αφοπλισμό των νησιών

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει… διαβεί τον Ρουβίκωνα, εξαπολύοντας ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος υπενθυμίζεται πως παραλίγο να υπουργοποιηθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη– προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις, που δεν αποτελούν παρά βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής επεκτατικότητας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις αξιώσεις της Αγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, ο Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε, προς έκπληξη όλων, πως «νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε νερό στο κρασί μας ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις»! Εσπευσε, βεβαίως, να προσθέσει πως «δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε», ωστόσο αμέσως μετά επανήλθε στην ίδια ακριβώς επικίνδυνη ρητορική, λέγοντας πως «αν συζητηθεί, δεν ξέρω με ποιες εγγυήσεις και όρους μπορεί να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση κάτι. Δεν το ξέρω αυτό, είναι θέμα της κυβέρνησης».

Εκτίμησε ταυτοχρόνως πως η Αγκυρα «θέλει να περάσει το αφήγημα ότι η Ελλάδα είναι επιθετική χώρα, μαξιμαλιστική, απειλεί την Τουρκία και κάνει προετοιμασία για επιθετικές ενέργειες, και αφορά την στρατιωτικοποίηση των νησιών. Προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι αυτά απειλούν την Τουρκία».

Εκτός τόπου και χρόνου
Είναι καταφανές πως τέτοιες δηλώσεις και, δη, από τον τέως υπουργό Εθνικής Αμύνης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις της χώρας μας και είναι όχι μόνο εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και άκρως προκλητικές και ταυτοχρόνως επικίνδυνες, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως η Αγκυρα δεν σταματά τις ύβρεις, ζητώντας διάλογο… εφ’ όλης της ύλης και βάζοντας στο τραπέζι «γκρίζες ζώνες», αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ακόμα και «τουρκική» μειονότητα της Θράκης.
Αναρωτιέται κανείς τι μήνυμα στέλνουν αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί στον «σουλτάνο», ο οποίος ούτως ή άλλως εσχάτως έχει ξεφύγει…

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software