x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Προειδοποιήσεις απηύθυνε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), Γουίλιαμ Γουόλς, ανακοινώνοντάς πως τα αεροπορικά εισιτήρια ενδέχεται να γίνουν ακριβότερα, λόγω τους κόστους καυσίμων, αλλά και της οικονομικής κατάστασης των αεροπορικών εταιρειών μετά την πανδημία.

Αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες ανησυχίες του κλάδου είναι η μείωση της δυνατότητας διύλισης και το υψηλότερο κόστος των καυσίμων που προκαλείται από την αύξηση της ζήτησης.

 

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Γουόλς τόνισε μάλιστα πως παρότι οι ταξιδιώτες καλούνται να πληρώσουν περισσότερα για το εισιτήριό τους, οι αεροπορικές δεν βγάζουν περισσότερα κέρδη. «Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης πολλών αεροπορικών, αυτές δεν αποκομίζουν πιο υψηλά κέρδη, απλώς μετακυλούν ένα κόστος που δεν μπορούν να προσπεράσουν», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 25% τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ – η μεγαλύτερη αύξηση από το 1989. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι ναύλοι μόνο του Απριλίου ενισχύθηκαν κατά 18,6%.

Ένας ακόμη παράγοντας που ενδέχεται να συμβάλει στην αύξηση των τιμών είναι η χθεσινή ανακοίνωση Πούτιν για μερική επιστράτευση, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways, Ακμπάρ Αλ Μπέικερ.

Μιλώντας στο CNBC, ο ίδιος τόνισε ότι οι πολιτικές της Κίνας για την εξαφάνιση του κορωνοϊού δεν είναι από τις πιο σοβαρές ανησυχίες του. Αντιθέτως, είναι μεγάλος ο φόβος του για τις επιπτώσεις στους αερομεταφορείς από την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας.

«Για εμένα η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η διασπορά της διαμάχης, η οποία στη συνέχεια θα πυροδοτήσει τον πληθωρισμό, ασκώντας μεγαλύτερες πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες», δήλωσε ο ίδιος.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software