x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ρωσία: Καλούνται άμεσα σε επιστράτευση τουλάχιστον 300 χιλιάδες έφεδροι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μόσχα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου, σε συνεδρίαση του του τμήματος που προΐσταται, έδωσε εντολή να προχωρήσει η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος για μερική επιστράτευση στη χώρα.

«Έχω υπογράψει την οδηγία, έχουν καθοριστεί τα καθήκοντα για όλα τα θέματα, έχουν δοθεί οι οδηγίες του ΓΕΣ για τη διαδικασία διενέργειας μέτρων επιστράτευσης στα στρατεύματα και τις δυνάμεις», είπε ο υπουργός.

Έτσι, είναι απαραίτητο να οργανωθεί η ειδοποίηση των πολιτών και η καταπολέμηση των προκλήσεων, καθώς και η ενίσχυση της ασφάλειας των χώρων προειδοποίησης και των σημείων συγκέντρωσης.

 

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας σημείωσε ότι οι κινητοποιημένοι πολίτες θα έχουν την ιδιότητα των συμβασιούχων και το ίδιο ύψος αποδοχών. Αναβολή στράτευσης θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αμυντικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ οι αποφάσεις του Πούτιν στοχεύουν στην προστασία της ασφάλειας της Ρωσίας, όπως είπε.

Ο Σόιγκου τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει πράξη η εμπειρία που αποκτήθηκε στις ετήσιες στρατηγικές ασκήσεις.

«Οι διοικητές των στρατιωτικών περιφερειών να οργανώσουν στενή συνεργασία με τις εκτελεστικές αρχές των συνιστωσών οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να εξασφαλίσουν τη στρατολόγηση πολιτών για κινητοποίηση. <…> Δίνω εντολή να προχωρήσει η εκτέλεση».

 

«Θα ολοκληρωθούν οι στόχοι στο Ντονμπάς»

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν την ειδική επιχείρηση στο Ντονμπάς και την Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι που έθεσε ο Ανώτατος Διοικητής, συνέχισε ο Σόιγκου.
Είπε ότι τα στρατεύματα συνεχίζουν να απελευθερώνουν το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και επίσης σταμάτησαν όλες τις απόπειρες επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Νικολάεφ – Κρίβοϊ Ρόγκ.

«Προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες κρούσης των ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς, μεταφέρθηκε η ομάδα Ίζιουμ – Μπαλακλέϊ», πρόσθεσε ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας.

 

Διάταγμα για επιστράτευση 300 χιλιάδων Ρώσων εφέδρων

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για μερική επιστράτευση. Τόνισε ότι πρόκειται για εφέδρους με στρατιωτική εμπειρία και κατέχοντες τις απαραίτητες στρατιωτικές ειδικότητες.

Όπως εξήγησε ο Σόιγκου, με τη σειρά του, απαιτείται μερική κινητοποίηση για να διασφαλιστεί ο έλεγχος στη γραμμή επαφής χιλιομέτρων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των απελευθερωμένων περιοχών.

Συνολικά 300.000 έφεδροι έχουν προγραμματιστεί να στρατευθούν στα στρατεύματα, κάτι που είναι λίγο περισσότερο από το ένα τοις εκατό του συνολικού πόρου κινητοποίησης της Ρωσίας.

 

Ο Σόιγκου τόνισε ότι δεν γίνεται λόγος για κινητοποίηση εκπαιδευόμενων, καθώς και αποστολή στρατευσίμων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software