x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τριπλή παρακολούθηση οφειλετών δημοσίου και τραπεζών!(Δηλαδή Tριπλό φακέλωμα)

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πρόκειται για το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων, τη σύσταση του οποίου προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και η νέα υπηρεσία, θα λειτουργεί παράλληλα με τον υφιστάμενο Τειρεσία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, και με τον νέο υπερ-Τειρεσία (την Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης), που συστήνεται για τα χρέη προς την Εφορία, τον ΕΦΚΑ και άλλους δημόσιους φορείς.

Δηλαδή με τη λειτουργία των δύο νέων υπηρεσιών, οι οφειλέτες του δημοσίου, ΕΦΚΑ, Δήμων, και τραπεζών θα είναι φακελωμένοι για τα χρέη τους, από τρεις φορείς.

Αναφορικά με τη σύσταση Κεντρικού Μητρώου Πιστώσεων, αποσκοπεί στην προστασία των τραπεζών από νέα κόκκινα δάνεια. Ειδικότερα το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι, μέσω της βελτίωσης της παρεχόμενης πληροφόρησης, της ορθολογικότερης αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των δυνητικών δανειοληπτών, θα οδηγεί στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων χρηματοδότησης.

Το Μητρώο, θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα τροφοδοτείται με αναλυτικά στοιχεία για τα δάνεια κάθε μορφής, στεγαστικά, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες κ.λπ. από όλες τις τράπεζες.

 

Δεν θα καταγράφονται μόνο οι οφειλές κάθε δανειολήπτη, αλλά και το ιστορικό των πληρωμών του, το υπόλοιπο οφειλής, εάν υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις και άλλες λεπτομέρειες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software